Nominasjonskomiteens leder i Akershus KrF, Nils Sikveland, vil ikke forskuttere noe som helst, men innrømmer at beslutningen i Rogaland KrF om å tilby partileder Dagfinn Høybråten sikker plass styrker Svarstad Hauglands sjanser.

— Det er jo opp til nominasjonsmøtet i fylket å bestemme dette, men jeg kan ikke se at det skal dukke opp noen utfordrer til Valgerd, sier Sikveland til NTB. Han regner med at lokallagene innretter seg etter det som skjedde i Rogaland sent fredag kveld.

De har som allerede har satt Høybråten på topp, kan likevel sende representanter til fylkesnominasjonsmøtet med beskjed om å stemme på Svarstad Haugland. Hvis disse lagene trenger å holde et nytt nominasjonsmøte etter at Høybråten nå går til Rogaland, må de gjerne gjøre det, ifølge Sikveland.

Svarstad Haugland var heller ikke lørdag å få i tale. Hun har konsekvent nektet å kommentere nominasjonsflokene, og gjorde det lørdag klart via sin politiske rådgiver Gjermund Løyning at hun heller ikke vil kommentere avklaringen i Rogaland.