Les også:Barne— og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen ankom Stortinget i dag forsinket, etter et nytt møte med statsminister Jens Stoltenberg.- Jeg skal gi en fullstendig redegjørelse til kontroll- og konstitusjonskomiteen, sa hun til et fulltallig pressekorps før hun gikk inn i Stortingssalen.Det er ventet at redegjørelsen blir oversendt til Stortinget i dag.Barne- og likestillingsministeren bekreftet at hun hadde sittet i møte med Stoltenberg før hun kom til spørretimen i Stortinget. Ramin-Osmundsen forlot vandrehallen på Stortinget etter spørretimen uten å svare på pressens spørsmål om saken. Nå sitter Arbeiderpartiet i gruppemøte på Stortinget.

Avkrefter ikke

Statsministerens kontor avkrefter ikke overfor Aftenposten.no at det har vært et nytt møte mellom statsministeren og barne- og familieministeren i dag.- Jeg kan hverken avkrefte eller bekrefte om det har vært en eller flere møter mellom statsministeren og Ramin-Osmundsen, sier statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen til Aftenposten.no.Han vil ikke kommentere hva Ramin-Osmundsen har informert Stoltenberg om.- Jeg kan ikke kommentere detaljer i hva hun har informert om, annet enn at hun har fortalt at hun kjenner det nye barneombudet Ida Hjort Kraby og at de har møttes ved flere anledninger.

Vil ikke kommentere

- Har Ramin-Osmundsen informert statsministeren om de forskjellige møtene med Kraby før i dag, spesielt møtet på Theatercafeen i fjor og møtet på Kunstnernes Hus i januar? - Vi kan ikke kommentere noen av disse spørsmålene nå, sier Giæver Eriksen.Mandag sa Stoltenberg til Aftenposten.no at han har full tillit til Ramin-Osmundsen og at han mener hun ikke har vært inhabil i ansettelsessaken.I dag har han foreløpig ikke villet kommentere saken.- Vi kommer tilbake til om det er mulig å få en prat med Stoltenberg, sier Giæver Eriksen til Aftenposten.no.

Presset øker

Presset mot Ramin-Osmundsen øker nå kraftig og både Frp og Venstre krever en åpen høring om saken. - Når vi har en statsråd som har så liten troverdighet i Stortinget, så må Stortinget definitivt presse henne gjennom en høring for å se om vi kan tro på henne, sier Venstre-leder Lars Sponheim til Aftenposten.no.

- Snakker ikke sant

Han sier at han har mistet tilliten til Manuela Ramin-Osmundsen etter avsløringene rundt ansettelsen av det nye barneombudet Ida Hjort Kraby. - Jeg har ikke tillit til denne statsråden. Vi ser fra time til time at hun ikke snakker sant, sier han. - Alt tyder på at hun har løyet. Det er helt utrolig at dette skjer. Første regel for krisehåndtering er å gjøre det motsatte av det Ramin-Osmundsen har gjort her. Det er umulig å si at sannheten har kommet frem når det kommer noe nytt hver dag, fortsetter han.

Kraby trekker seg?

Han utelukker ikke at denne saken kan føre til at både Hjort Kraby og Ramin-Osmundsen må trekke seg.- Det er vanskelig å tro på Ramin-Osmundsen. Enden på visen blir for at det nye barneombudet må trekke seg. Dette er en klassisk situasjon som tidligere har bidratt til statsråders avgang, sier Sponheim.

- Har et forklaringsproblem

Også Høyres Per-Kristian Foss heller nå mot en åpen høring i saken.- Vi må vente og se hva statsråden svarer på spørsmålene våre, men jeg tror denne saken kan nødvendiggjøre en åpen høring, sier Foss til Aftenposten.no. - Hvorfor tror du det er nødvendig? - Vi må få fram hvem som sa hva til hvem. Dette dreier seg om tillit til ansettelsesprosessen. Ramin-Osmundsen har sagt tydelig at hun ikke hadde kontakt med Hjort Kraby under prosessen. Det rare er at Kraby trakk søknaden og så sa hun var aktuell igjen. Her har statsråden et forklaringsproblem, sier Høyre-nestlederen. - Har du tillit til statsråden? - Jeg avsetter ikke statsråder i media, men hennes opptreden i media har ikke skapt tillit, siden hun stadig har måttet innrømme ting.