Ønsker fokus. Formannen i Rogaland Fr.p., Solveig Horne Kolnes, føler at Fr.p. nå er i ferd med å miste grepet på en av partiets fremste markeringssaker, kriminalpolitikken. — Både politiet og befolkningen lurer på hvor vi blir av, sier hun.- Når vi har møter med politiet, sier de at de ikke hører fra oss noe mer.Kolnes bedyrer at det ikke er noe i veien med partiets politikk. - Men vi er ikke i mediene og får den frem, sier hun. Til partiavisen Fremskritt hevder hun at partiet er blitt usynlig på dette området.På årsmøtet i Rogaland Fr.p. nylig ga mange uttrykk for at partiet må komme mer på banen i justispolitikken, ifølge Kolnes. I en uttalelse oppfordrer årsmøtet Fr.p.s stortingsgruppe til å få mer fokus på kriminalpolitikken.

Savner ikke Simonsen

I åtte år, frem til valget i 2001, ble Fr.p.s kriminalpolitikk frontet av Rogalands egen Jan Simonsen, som holdt en høy medieprofil. Etter valget sørget partiledelsen for at Simonsen ble overført til kirke-, utdannings- og forskningskomiteen. Kort etter ble han også kastet ut av Fr.p.- Savner du Jan Simonsen?- Jeg kan ikke si at jeg savner ham, svarer Kolnes.- Men han var jo en slugger i mediene?- Det er klart. Men jeg vil ikke si noe mer om ham.I dag sitter André Kvakkestad og Jan Arild Ellingsen som Fr.p.s representanter i Stortingets justiskomité. Er de for siviliserte i sin opptreden?- Kanskje de er det, svarer Kolnes, som tilføyer: - Det er mange som ikke vet at Kvakkestad sitter i komiteen. De må komme mer frem, være til stede.

Bebuder utspill

Likevel vil hun ikke kreve at de blir skiftet ut. Men hun advarer partiet meget sterkt mot å "hvile på laurbærene" når det gjelder kriminalpolitisk troverdighet. Partiets og stortingsgruppens nestformann Siv Jensen er ikke enig i at Fr.p. har vært for lite på banen i kriminalpolitikken.- Men jeg skjønner jo at det er interesse for det, i en tid som er forferdelig urolig. Vi jobber jevnt og trutt, og jeg tror Rogaland Fr.p. vil bli veldig fornøyd med oss i tiden som kommer, sier Jensen, som bebuder snarlige utspill.