Fremskrittspartiets nestformann Per Sandberg Per Sandberg er sykmeldt i tre uker. Sandberg har overfor Jensen avvist at han var beruset da han gikk på talerstolen tirsdag kveld.

– Dette er en alvorlig sak med sterke menneskelige aspekter. Per Sandberg er svært lei seg hvis noen føler at han ikke har utvist respekt for Stortingets talerstol. Selv er han av den oppfatning at han ikke var beruset, og dette er også bekreftet av stortingsrepresentanter fra flere partier som var med i debatten, sa partiformann Jensen på en pressekonferanse torsdag.

Det ble ikke gitt anledning til å stille spørsmål etter hennes redegjørelse.

Les også:

Les også:

Jensen understreket at hun har full tillit til Sandberg, både som stortingsrepresentant og som nestformann.– Per Sandberg er en hardtarbeidende politiker som utfører sine verv i Stortinget og i Frp på en fremragende måte. Han gjør en fantastisk jobb både som nestformann i gruppen og som komitéleder i transport— og kommunikasjonskomiteen, sier hun. Siv Jensen tok også et oppgjør med det hun karakteriserte som «anonym skittkasting» av medrepresentanter. – Det er ekstremt feigt. Jeg oppfordrer dem som gjør slikt til å stå fram og se meg og Per Sandberg i øynene, sa hun.– Per Sandberg er en tøff person, men han er berørt og såret. Han er en samvittighetsfull politiker og han er fryktelig lei seg, fortsatte hun.Jensen sa også at mediene må ta ansvar for en nyhetsformidling der man ved hjelp av anonyme kilder velger å henge ut enkeltpersoner.– Stortingsrepresentanter er også mennesker med følelser og stolthet som fortjener respekt, sa hun.