Sp-ledelsen hadde tirsdag formiddag sin oppsummerende pressekonferanse på en uterestaurant i Oslo sentrum — heldigvis under tak i det triste regnværet.

Navarsete forklarte at hesheten hadde sammenheng med et nylig søskenbarntreff, der det ble sunget livlig.

Har stormet

Sp-lederen nevnte at det har vært mange stormer rundt Sp i året som gikk.

— Det har vært tøft for alle, også for meg, medga hun, men satte sin lit til at oppturene for partiet har pleid å komme ved valg.

Navarsete fremholdt at høstens valgkamp ikke dreier seg om hvem som er hovedmotstander sentralt.

Saken fortsetter under annonsen.

— Vi samarbeider lokalt med alle partier, fra Frp til SV, sa hun.

Målet for Sp er å få et minst like godt resultat som sist og få flere ordførere enn dagens 89. Eller 90, hvis man også regner med Arendal - der den tidligere Ap-ordføreren har meldt seg inn i Sp.

Frp med to tunger?

Hun ga også uttrykk for at Sp, i motsetning til Frp, sier det samme lokalt og sentralt. Navarsete henviste bl.a. til Frps "utstillingsvinduer" i Os og Austevoll og mente at det er et stykke vei fra det partiet gjør der og det de sier inne i Oslo.

Ifølge Navarsete vil Sp særlig legge vekt på samferdselspolitikk og næringspolitikk.

Hun kunne stolt opplyse at Sp i dag åpner en ny nettside spesielt tilpasset mobiltelefoner, angivelig som første norske parti.

-Væromslag

Nestleder Trygve Slagsvold Vedum mener det er kommet et væromslag i norsk EU-debatt, i og med diskusjonene om datalagringsdirektivet og postdirektivet.

-Både ja-folk og nei-folk diskuterte innholdet i datalagringsdirektivet, ikke bare avsenderen, sa Vedum, som mente debatten har vært preget av større modenhet.