Lederneav Oslos fire største ungdomspartier forhåndstestet Aftenpostens nye "partifinner", som fra nå av ligger HER Helt frem til kommunevalget 15. september kan du her finne partiene som "stemmer for deg" ved av svare på 18 spørsmål om alt fra Oslo-kinoene til øltapping, barnehager og kriminalitet.

Testet

Den første offisielle testeren av årets valgautomat, ble Jøran Kallmyr (25), leder av Oslo Fremskrittsparti Ungdom (Fr.p.U.). Og Kallmyr ser ut til å beholde partimedlemskapet i uoverskuelig fremtid: Fr.p. kom klart på topp som det partiet som passer best for ham, hele 15 poeng foran Høyre, så fulgt av Venstre og Kr.F. Ap., SV og RV er de partiene som ligger lengst fra Kallmyr, ifølge valgautomaten. Og det var han godt fornøyd med.— Ja, denne testen liker jeg godt. Den er seriøs, enkel og viser tydelig partiforskjellene. En av de beste jeg har tatt, uttaler Kallmyr.

Enig eller uenig

Man skal svare på en skala fra 1 til 5 på hvor enig man er i påstander som "ølkranene i Oslo sentrum bør stenge tidligere enn i dag". Valgautomaten tar utgangspunkt i bystyrepartienes partiprogrammer, men akkurat det gjorde ungdomspolitikerne ikke fikk helt toppscore på sine moderpartier. Kallmyr svarte for eksempel ikke entydig på at containerne bør forbli på Sjursøya etter 2011, tross Fr.p.s offisielle politikk. Og så kommer forklaringen:- Personlig mener jeg det burde være boliger og ikke containere på Sjursøya. Men jeg går til valg på partiprogrammet, og da må jeg stå for det, selv om jeg mener noe kunne vært litt annerledes, sier Oslo Fr.p.U.-lederen.Nikolai Astrup (25), Oslo Unge Høyres leder, fikk ikke overraskende Høyre som sitt parti, fulgt av Fr.p. Kr.F. og Venstre. Astrup svarte "vet ikke" på spørsmålet om kommunen bør tillate graffitivegger, til tross for at Høyre i byråd har ført en ganske tydelig "nulltoleranse"-politikk overfor graffiti og tagging i kommunal regi.

- Fin test

— En fin test, med tydelige politiske konfliktsaker. Selv mener jeg at den største utfordringen ligger i at Høyre burde være tøffere mot Kr.F. i byrådet for å få gjennomslag for sin skjenkepolitikk, sier Astrup.Oslo AUF-leder Jon Nordensson (21) havnet også på den rette siden av partiskalaen med tanke på hans partimedlemskap.- Forskjellene mellom oss i AUF og hovedpartiet er ikke så store når det gjelder Oslo-spørsmål. Men denne partitesten viser også at det er et helt klart alternativ ved årets valg; nemlig Ap. som kan stå mot byrådspartiene, sier Nordensson.Oslo Sosialistisk Ungdom (SU) regner med å kjempe seg frem til å gjøre SV til det største partiet ved årets skolevalg i Oslo. Men Oslo SU-leder Morten Drægni (20) fikk faktisk RV på topp, et par små poeng foran moderpartiet SV, vel å merke før en datafeil i systemet ble rettet opp. Likevel sier han følgende: - Når det gjelder moderpartiene, så synes jeg SV skiller seg klart ut fra de andre. Finn ditt parti HER