Les også:


En hel måned etter fristens utløp leverte SVs Øystein Djupedal sin søknad om å bli fylkesmann i Aust-Agder.

I statsråd i dag får trønderen jobben, til stor frustrasjon for presten Einar Gelius på Vålerenga, som selv søkte jobben, og til sterk kritikk fra opposisjonspolitikere som nå bare venter med å uttale seg til det hele er offisielt.

Statsminister Stoltenberg var veldig tilbakeholdende med å si noe som helst om saken på sin oppsummerende pressekonferanse i formiddag. Heller ikke etter statsråd hadde han planer om å si noe, idet han viste til at dette var noe som lå under departementet til arbeids¿ og administrasjonsminister Heidi Grande Røys.

Etter å ha blitt presset av flere journalister, sa Stoltenberg likevel:

— Det er helt normalt at folk søker etter fristens utløp. Jeg har selvsagt vært med i drøftelsene om hvem som skal bli fylkesmann.

Lien, Kyrre

Vil ikke beklage

— Har du noe å beklage overfor Einar Gelius?

— Nei, det har jeg ikke, sa en tydelig irritert statsminister.

Til VG i dag sier Einar Gelius at han føler seg holdt for narr. Til «sin forskrekkelse» så Gelius at Djuepdals navn plutselig sto på søkerlisten, ved siden av Gelius, eks-Frp’eren Vidar Kleppe og den konstituerte fylkesmannen Svein Åril.

- Jeg ringte til ekspedisjonssjefen i departementet og spurte hva i all verden dette var for noe. Dette synes jeg er helt forkastelig og veldig grovt, sier Gelius.