Norge

UDI vil ha raskere bosetting av mindreårige asylsøkere

UDI vil ha enslige mindreårige asylsøkere som har fått opphold ut av mottakene og bosatt umiddelbart. Regjeringens plan innebærer minst ett års venting.
Verden

Trump truer med å la Obamacare bli stående

USAs president Donald Trump skal ha gitt republikanere et ultimatum om å enten støtte forslaget til ny helsereform eller la Obamacare bli stående.
Norge

Stjal fra fellesskapet – beholdt pengene selv

Han bygget luksushytter i Trysil og boliger i Holmenkollen. Korthuset av falske fakturaer og momsjuks ble en kjempesmell i femtimillionersklassen.
Verden

Siden 2013 har britisk sikkerhetstjeneste avverget 13 terrorangrep

Storbritannia er ett av verdens beste land til å avverge terrorangrep, sier terrorismeforsker Magnus Ranstorp. Britisk antiterrorpoliti hadde nytte av tips fra publikum i en tredjedel av de alvorligste sakene.
Økonomi

Tror verden vil tørste etter mer norsk olje

Sterke krefter vil bremse norsk oljeleting. IEAs Neil Atkinson er ikke i tvil om at etterspørselen vil vedvare i mange år.
Norge

Kritisk rapport som viser sikkerhetssvikt lekket

Verken politiet eller Forsvaret er i stand til å beskytte vitale mål i Norge mot terror, viser en rapport som Forsvarsdepartementet ikke vil offentliggjøre.
norge

Sp frykter Brexit-innvandring til Norge

For å unngå en mulig stor arbeidsinnvandring av østeuropeere som sendes ut av Storbritannia, ønsker Sp en nødventil i EØS-avtalen.
Verden

Her er grepene britene velger for å gjøre terroren mindre effektiv

LONDON/OSLO (Aftenposten): Terroraksjoner er ennå ikke en del av normalen i Europa, men vi er på vei dit. Etter over 50 år med terrorisme har europeerne lært å leve med det, fremholder forskere.
Norge

Ulv skutt i Stor-Elvdal

En ulv ble skutt i Stor-Elvdal i Hedmark torsdag morgen. Dermed fortsetter jakten på den siste ulven det er gitt fellingstillatelse for utenfor ulvesonen.
Verden

Ordfører: Vi vil ikke la oss kue av terror

Frankrike sender fly for å hente hjem sårede skoleelever. Onsdag kveld slo Paris av lysene på Eiffeltårnet i sympatierklæring.
Norge

7 spørsmål om biodrivstoff-krangelen

Norske person- og lastebiler skal tvinges til å bruke mye biodrivstoff. Nå står debatten om biodrivstoff i full fyr. Hva er det egentlig man krangler om?
Norge

Fryktet at Eirik Jensen skulle varsle Cappelen

Da politiet i Oslo bisto kollegene i Sandvika og slo til mot Gjermund Cappelen, fryktet de at Eirik Jensen skulle ødelegge for dem.
Økonomi

Skipet bommet og ødela for flere hundre millioner kroner

«Det mest alvorlige jeg har opplevd,» sier en oljearbeider om det som ble en dramatisk operasjon i Norskehavet på oppdrag fra Statoil. Men ifølge norsk statistikk har denne hendelsen offisielt ikke skjedd.
Verden

UD: Nordmenn i London bes kontakte pårørende

Utenriksdepartementet er i kontakt med ambassaden i London for å få oversikt over situasjonen, og norske reisende i byen bes ta kontakt med sine pårørende. 
Verden

London-politiet anser parlamentskyting som en terrorhandling

Politiet i London har klassifisert hendelsen utenfor det britiske parlamentet som en terrorhendelse. Tre personer ble drept i angrepet, og gjerningspersonen ble skutt og drept av politiet.
Norge

– Jensen plasserte seg mellom politimesteren og Vår Herre

Eirik Jensen hadde «et grusomt rykte», og ble omtalt som «en møkkete politimann». Likevel fikk han hovedansvaret for prestisjetunge «Det nasjonale prosjektet» i mer enn fem år. Med Gjermund Cappelen som sentral kilde.
Norge

Ap støtter anmeldelse av Olsø

Trondheim-ordfører Rita Ottervik sier Arbeiderpartiet vil stemme for å anmelde Ap-profil Rune Olsø når den såkalte Kystad-saken kommer opp for formannskapet.
Norge

To nye ulver kan felles utenfor ulvesonen

Ytterligere to ulver kan felles utenfor ulvesonen. Det er dermed gitt tillatelse til å felle 20 ulver denne jaktsesongen, men bare 10 av disse er skutt.
Verden

Ukraina vil ikke slippe inn russisk Eurovision-sanger

MOSKVA/OSLO: Ukraina nekter den russiske Eurovision Song Contest-deltageren innreise. - Idiotisk, tordner Putins representant for internasjonalt kulturelt samarbeid.
Til toppen