verden

Iran ønsker ikke at USA deltar i Syria-samtaler

Neste uke leder Russland og Tyrkia samtaler om å skape fred i Syria. Iran ønsker ikke at USA deltar på møtet.
verden

Journalist drept i Honduras

En journalist er skutt og drept av menn i politiuniform nord i Honduras, opplyser sykehuskilder.
verden

Republikanere raser mot Obama

Lederen for Representantenes hus, republikaneren Paul Ryan, sier president Barack Obamas avgjørelse om å gjøre om straffen til Chelsea Manning er «fullstendig skandaløs».
verden

Amerikanerne er så langt lite fornøyde med Trump

Bare 40 prosent av amerikanerne er fornøyde med måten Donald Trump har håndtert overgangen fra valget til denne ukas innsettelse på, viser en meningsmåling utført for CNN.
norge

Breiviks ankesak mot slutten

Siste dag i ankesaken om Anders Behring Breiviks soningsforhold er satt av til advokat Øystein Storrviks prosedyre.
verden

Obama holder sitt siste pressemøte som president

USAs avtroppende president Barack Obama holder onsdag ettermiddag sin siste pressekonferanse før han forlater embetet, opplyser Det hvite hus.
verden

Assange feirer Manning-benådning

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange sier det er en stor seier for WikiLeaks at Obama korter ned varsleren Chelsea Mannings tid i fengsel.
verden

Australia utelukker ikke fortsatt MH370-søk

Sydney (NTB-DPA-AFP): Den australske regjeringen sier at søket etter det forsvunne Malaysia Airlines-passasjerflyet MH370 kan starte opp igjen i fremtiden om det dukker opp ny og troverdig informasjon.
norge

Stakk av etter påkjørsel i Elverum

En bilfører stakk fra stedet etter å ha kjørt på en kvinne i 30-årene på riksvei 25 i Elverum tirsdag kveld. Kvinnen ble bare lettere skadet.
verden

Obama løslater Chelsea Manning

Den tidligere soldaten Chelsea Manning ble i 2013 dømt til 35 års fengsel for å ha lekket hemmeligstemplede dokumenter til Wikileaks.
verden

Kinesiske myndigheter advarer mot helsefarlige, falske matvarer

BEIJING (Aftenposten): Kinesiske myndigheter etterforsker nå virksomheten ved 50 fabrikker som skal ha produsert falske og svært usunne versjoner av populære og mye brukte sauser og ulike sorter krydder.
verden

Mange drept i feilbombing av flyktningleir i Nigeria

Oslo (NTB-Nils-Inge Kruhaug): Minst 52 mennesker er drept og 120 er såret i et flyangrep mot en flyktningleir nordøst i Nigeria, opplyser Leger Uten Grenser. Nigeria innrømmer å ha stått bak angrepet og kaller det feilbombing.
norge

Skolebuss veltet i Troms

En skolebuss har veltet i Brøstadbotn i Troms. Flere av de sju elevene som var om bord, er tatt med av ambulanse for å bli sjekket av helsepersonell.
okonomi

«Brexit vil først og fremst svi for britene selv»

OSLO/DAVOS (Aftenposten): Britene har nå to år på seg til å få i stand en ny handelsavtale med EU. «Hard Brexit» kan bety at EU blir vrange i forhandlingene.
norge

Speilglatte veier i store deler av landet skapte trafikkaos

Underkjølt regn skapte store problemer flere steder. I Follo var det så ille at politiet vurderte å stenge deler av E6, og i Vestfold var 14 biler involvert i en massekollisjon.
okonomi

Søviknes deler ut 56 nye oljeområder

SANDEFJORD (Aftenposten): Statoil har allerede gjort funn på området de ble tildelt i fjorårets runde.
verden

Letingen etter Malaysia Airlines-fly innstilles

Sydney (NTB-AFP-AP): Nesten tre år etter at Malaysia Airlines MH370 forsvant, har Australia, Malaysia og Kina innstilt undervannssøket etter flyet.
verden

Tre drept i selvmordsangrep i Nigeria

Minst tre personer ble drept og 15 såret i et Boko Haram-angrep på et universitetsområde nordøst i Nigeria, ifølge politiet.
verden

Åtte politimenn drept i angrep i Egypt

Minst åtte politimenn er drept i et angrep mot en veisperring i Egypt, opplyser innenriksdepartementet i landet.
okonomi

10.000 ulovlige p-plasser ved Gardermoen

Drøyt 10.000 av Avinors parkeringsplasser ved Gardermoen har formelt ikke vært lov å bruke siden 2012. Da utløp en kommunal dispensasjon.
verden

Skal ha tilstått nattklubbmassakren

Mannen som er mistenkt for å drept 39 mennesker på en nattklubb i Istanbul nyttårsaften, ble pågrepet i går. Han skal ha tilstått ugjerningen.
norge

Byrådet utelukker ikke Veireno-vraking

Byrådet i Oslo åpner for at den siste tids søppelkaos i Oslo kan få store konsekvenser for avtalen med renovasjonsfirmaet Veireno.
verden

FN: 10.000 sivile drept i Jemen

Sana (NTB-AP): Den snart to år lange konflikten i Jemen har kostet 10.000 sivile livet og 40.000 andre er såret, opplyser FN.
norge

Resultatløs leting etter savnet kvinne i Kornsjø

Kornsjø (NTB): Søket etter en norsk kvinne som ble meldt savnet etter en tur på Kornsjø på grensen mellom Norge og Sverige, er avsluttet uten resultat.
norge

Kjørte med denne frontruta - mistet lappen

Mandag formiddag ble en kvinne stoppet av politiet på Vikeland i Vennesla. Politiet var ikke imponert over bilistens isskraping.
Til toppen