Verden

Sør-Koreas ekspresident pågrepet

Sør-Koreas avsatte president Park Geun-hye er pågrepet og varetektsfengslet.
Verden

USA: Prioriterer ikke lenger å fjerne Assad

USA vil ikke lenger prioritere å prøve å fjerne Syrias president Bashar al-Assad fra makten, sier den amerikanske FN-ambassadøren Nikki Haley.
Verden

Putin: Klimaendringene kan være naturlige

Russlands president Vladimir Putin antyder at klimaendringene ikke er menneskeskapt og sier det er umulig å stanse dem.
Norge

Horne satser på tidlig innsats i barnevernet

Barneminister Solveig Horne (Frp) vil lovfeste statlig tilbud om spesialutredning for de minste barna som er utsatt for omsorgssvikt.
Verden

Europas fattigste folk nektes rent vann

Mange steder må medlemmer av romfolket gå flere kilometer for å hente vann. Ofte må de også betale overpris for det som er en menneskerettighet.
Norge

Ny bensin kan skape trøbbel for småmotorer

Bensinen som blir bransjestandard neste år, kan skade mange motorer. Ingen kan garantere at alternativ bensin vil selges i hele landet.
Verden

Sentral Trump-rådgiver går av

En av Donald Trumps mest sentrale medarbeidere, Katie Walsh, går av, opplyser kilder i Det hvite hus.
norge

Lite parti. Størst program. Hvorfor?

Syklister, miljøvernere og forskere. Alle finner alle hjertesaker i Venstres forslag til nytt program. Derfor eser det ut.
Norge

Tollsjef: – Umulig for andre å vite om kontroll på Svinesund

– Det vil være umulig for noen utenfor etaten å ha oversikt over vår kontrollvirksomhet på Svinesund, sier seksjonssjef Wenche Fredriksen ved Svinesund tollsted til Aftenposten.
Verden

Putin om USA-anklager: – Hør nå her: Nei!

ARKHANGELSK (Aftenposten): – Hør nå her: Nei. Slik kommenterte Russlands president Vladimir Putin anklagene om russisk innflytelse på USA-valget.
Økonomi

Norges ubestridte dagligvarekonge tar ut hundrevis av millioner i utbytte

For hver hundrelapp du brukte på Kiwi, Meny, Spar og Joker i fjor, satt Norgesgruppen igjen med 4 kroner og 10 øre. Familien Johannson kan vente seg en utbetaling på 476 millioner kroner.
Økonomi

Solberg vil gjøre industrien grønn og smart

Regjeringen setter i gang en rekke strategier og programmer for å styrke industrien. Prosess 21 og Digital 21 er to av dem.
Norge

30.000 muslimer kan starte ny organisasjon

30.000 muslimer står klare til å melde overgang til et nytt islamsk råd. Formålet med den planlagte organisasjonen er nærmest identisk med dagens organisasjon.
Norge

12 biler i kjedekollisjon på E18 i Asker

12 biler var torsdag involvert i en kjedekollisjon på E18 mellom Holmen og Asker inn mot Oslo. Seks biler måtte taues.
Verden

52 års fengsel for voldtekt og drap på syvåring

En velstående colombiansk mann er dømt til nesten 52 års fengsel for å ha voldtatt og drept en syv år gammel urfolksjente. Saken har vakt avsky i landet.
Økonomi

Mork advarer mot økt aksjeandel for oljefondet

Behov for forutsigbarhet og stabilitet i offentlige budsjetter gjør at NTNU-professor Knut Anton Mork ikke mener regjeringen bør øke oljefondets aksjeandel.
Verden

USA varsler gjennomgang av FN-oppdrag

USAs FN-ambassadør varsler at landet vil bruke sitt formannskap i FNs sikkerhetsråd til en grundig gjennomgang av organisasjonens fredsbevarende oppdrag.
Verden

Ivanka Trump formelt ansatt i Det hvite hus

President Donald Trumps datter Ivanka er formelt ansatt i Det hvite hus. Hun får en ulønnet stilling som rådgiver for sin far.
Verden

Søk etter savnet helikopter i Irskesjøen

To kystvakthelikoptre deltar i søket etter et privat helikopter med fem personer om bord som forsvant fra radaren mellom Wales og Irland.
Norge

Mann til sykehus etter vold i Sør-Trøndelag 

En mann i 40-årene er kjørt til sykehus etter en voldsepisode på Kattem sør for Trondheim. En mann i 20-årene er pågrepet etter volden. 
norge

Venstre vil endre valgloven raskt. Men Sanner setter på bremsen.

Allerede i 2019 kan du trolig stemme på dine nye regionpolitikere. Men først i 2025 kan regioninndelingen avgjøre Stortingets sammensetning – hvis Regjeringen får det som den vil.
Verden

Truer universitet med nedleggelse

Lovendringer foreslått av det ungarske parlamentet tirsdag kan gjøre det umulig for landets mest kjente universitet å fortsette.
Til toppen