Norge

Trenger vi fortsatt 1.mai-markeringen? Vi spurte to unge fra Rødt og Fpu

Fpu-formann Bjørn-Kristian Svendsrud har sterke meninger om arbeidslivet, men går ikke i 1.mai-tog. Rødt-politiker Eivor Evenrud hisser seg stadig opp over det hun mener er dårlige vilkår for arbeidere, og mener dagen har høy aktualitet.
Norge

Båt med tre personer kantret, tilstanden uavklart

Tre personer fraktes til sykehus etter å ha havnet i sjøen da en mindre båt kantret ved Givær i Bodø søndag. 
Verden

Kurdisk milits med USA-flagg provoserer Tyrkias president

Amerikanske styrker har i helgen patruljert med kurdisk milits i en rekke syriske byer nær grensa til Tyrkia. President Recep Tayyip Erdogan fortviler.
Verden

Dommer beordrer obduksjon etter henrettelse

En føderal dommer har beordret obduksjon av Kenneth Williams, som ble henrettet i Arkansas torsdag. Williams’ advokat beskriver henrettelsen som grusom.
Verden

Mays forsprang krymper kraftig

På en uke har De konservatives forsprang på Labour på de britiske meningsmålingene krympet med 10 prosentpoeng, melder Reuters.
Norge

Ingen skadet i jordskjelv ved Flekkefjord

Det har vært et jordskjelv på styrke rundt 3 på Sørlandet, like sør for Flekkefjord, ifølge jordskjelvobservatoriet NORSAR. 
Norge

Tolv jerver skutt den siste uken

Siden tirsdag har totalt tolv jerver blitt felt ulike steder i Norge. De fleste uttakene er gjort på hanner, men også tisper med hvalper er blitt felt. Jerv har status som sterkt truet.
Verden

Åtte «hvite hjelmer» drept i Syria

Åtte redningsarbeidere fra gruppen De hvite hjelmene er drept i et luftangrep mot en av gruppens sentraler, opplyser aktivister lørdag.
Norge

Naziorganisasjon varsler marsj i Fredrikstad

Den nazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen har søkt om å holde en antihomo-demonstrasjon i Fredrikstad i sommer. 
Verden

Åtte døde da militærfly styrtet på Cuba

Åtte soldater omkom da et cubansk militærfly styrtet i en fjellside i Artemisa vest på Cuba lørdag, bekrefter myndighetene. 
Økonomi

Studentene skyr denne krisebransjen

Søkerne har rømt oljestudiene i så store flokker at studiestedene fjerner én av tre studieplasser. Det kan føre til ny bemanningsmangel og lønns- og kostnadsøkninger.
Norge

Edward Snowden skuffet over norske myndigheter

Edward Snowden kaller det trist og forutsigbart at regjeringen gikk så langt for å forhindre at han skulle kunne komme i Norge for å motta Ossietzky-prisen.
Norge

Mann pågrepet etter kirkebrann i Ørsta

Rask reaksjon fra vitner og folk på stedet bidro sterkt til at en påsatt brann i Ørsta kirke lørdag raskt kom under kontroll. Politiet har pågrepet en mistenkt.
Norge

Tre personer tatt av snøskred i Sunndal

En mann er fløyet til sykehuset etter at han ble tatt av et snøskred i Sunndal på Nordmøre. To andre måtte også graves ut, men er uskadet.
Verden

Tyrkia blokkerer Wikipedia

Myndighetene i Tyrkia blokkerer tilgangen til nettleksikonet Wikipedia, ifølge flere medier i landet.
Verden

24 omkom i jordskred i Kirgisistan

Et jordskred i Kirgisistan har kostet 24 mennesker livet. Flere bolighus er begravet av jordmassene i landsbyen som ble rammet av skredet.
Norge

Kvinne omkom i båtvelt i Nord-Trøndelag

En kvinne i 50-årene mistet livet da en båt veltet på Snåsavatnet i Nord-Trøndelag. Samboeren hennes kom fra det uten fysiske skader.
Verden

Trumps russiske forbindelser

Fra Ukraina-krisen til skjulte telefonsamtaler i Washington. Slik har Trumps forbindelser til Russland utviklet seg.
Norge

Enighet i tariffoppgjøret i staten

Det er oppnådd enighet mellom partene i tariffoppgjøret i staten. Fordelingen mellom generelle og lokale tillegg var blant hovedtemaene.
Norge

Mann knivstukket på hotell i Oslo

En mann er kjørt til sykehus med stikkskader etter en slåsskamp på et hotell i Oslo sentrum. En kvinne og en mann er pågrepet.
Norge

Omkom i trafikkulykke

Mann i 40-årene omkom i trafikkulykke på Rokke i Østfold.
Verden

Kraftig jordskjelv på Filippinene

Et jordskjelv med styrke på 7,2 ble fredag kveld målt ved Mindanao på Filippinene. Tsunamivarselen er nå opphevet.
Til toppen