verden

Trump refset den politiske eliten i innsettelsestalen

WASHINGTON (Aftenposten): - I dag tar vi makten fra Washington og gir dem tilbake til dere – det amerikanske folk, sa Donald J. Trump da han ble innsatt som USAs 45. president.
verden

USA har våknet, Trump er i gang

Donald Trump sverges inn som president klokken 18 norsk tid fredag. Aftenposten sender TV-bildene fra seremonien fra kl 15.
verden

Steng Twitter-kontoen! Hold løftene dine! Trekk deg! Her er rådene til USAs nye president.

DAVOS/MICHIGAN (Aftenposten): En hel verden venter i spenning på at Donald Trump flytter inn i Det hvite hus. Våre korrespondenter spurte eliten i Davos og velgere i Michigan om hvilke råd de har til mannen som nå blir verdens mektigste.
norge

Dagens quiz

Prinsesse Ingrid Alexandra har bursdag i dag. Hvor gammel blir hun?
norge

30 må gå i Mack

Macks Ølbryggeri kutter 30 årsverk. Årsaken er manglende avtale med Rema 1000.
verden

Snørastragedien i Italia: Ti funnet i live

Ett og et halvt døgn etter det voldsomme snøskredet som begravde hotellet, har redningsmannskapet funnet ti overlevende.
norge

Savnet kvinne funnet omkommet i Kornsjø

Den norske kvinnen som ble meldt savnet etter en tur på Kornsjø på grensen mellom Norge og Sverige mandag, er funnet omkommet.
verden

Halvannet år med tøys og godlynt Trump-sjikane

Siden Donald Trump sommeren 2015 meldte sin interesse for å bli leder av den frie verden, har han iblant streifet innom Aftenpostens spalte «Under streken».
norge

Tilfeldige ofre får narkotika i posten

Kriminelle bruker tilfeldige personers postkasse for å få tak i narkotika. Når leveransen ankommer, slår de til.
norge

Snøras og uvær stenger E6 og 23 andre veier i Finnmark

E6 over Sennalandet er stengt etter at det har gått et snøras som sperrer veibanen. Uværet herjer fortsatt med Finnmark. Ytterligere 23 veistrekninger er stengt.
verden

Minst tre drept da bil kjørte inn i folkemengde i Australia

Tre personer omkom, deriblant et barn, og 20 ble skadet da en bil til synelatende med vilje kjørte ned fotgjengere i Melbourne i Australia fredag. Politiet sier det ikke er snakk om terror.
verden

Håpet om å finne overlevende i snøskredet i Italia svinner

Penne (NTB): Håpet om å finne overlevende svinner etter at et hotell i Abruzzo-regionen i Italia ble tatt av et snøskred torsdag. Rundt 30 personer er fortsatt savnet, to overlevende og tre omkomne er funnet.
norge

Fem pågrepet for tre ildspåsettelser i Skien

Politiet mistenker at tre mindre branner i Skien torsdag kveld og natt til fredag er påsatt. Fem unge menn er pågrepet i saken.
norge

Jensen fikk en halv million av politiet – etter pågripelsen

Etter at han var pågrepet og siktet for grov korrupsjon fikk Eirik Jensen utbetalt en halv million kroner fra Oslo politidistrikt. Pengene skal ha vært etterbetaling av lønn for et hemmelig prosjekt.
norge

Savnet båtfører funnet utenfor Radøy

En båtfører som ble meldt savnet av kjæresten i natt, er funnet utenfor Radøy. Mannen i 30-årene hentes ut med helikopter.
verden

Her slåss de i Tyrkias nasjonalforsamling

Ankara (NTB-AFP): Minst to tyrkiske folkevalgte er skadd etter at det brøt ut slåsskamp i Tyrkias nasjonalforsamling i forbindelse med en protest mot grunnlovsendringer.
norge

Spilte bare for godfølelsen

Håndballgutta prøvde så godt de kunne å ta vare på godfølelsen før Makedonia venter i åttendedelsfinalen i Albertville i morgen.
verden

Dette er Trumps plan for de første 100 dagene

Han har løpt fra en rekke valgløfter, men mange står fast. Her er det vi kan vente oss fra Det hvite hus med Donald Trump som president.
norge

Cappelen: - Det er vondt å se ham slik

Politimannen Eirik Jensen sliter med aktoratets spørsmål om en stri kontantstrøm og kommunikasjonen med hasjsmugleren Gjermund Cappelen.
okonomi

Ny Rema-strategi holder lokale leverandører på pinebenken

RØROS/TRONDHEIM: Rema 1000 lover mer lokalmat i hyllene når store produsenter hives ut. I Trøndelag har flere produsenter allerede store ressurser knyttet til avtaler med Rema.
verden

Nytt forsøk på å overtale Gambias valgtaper etter invasjon

Flere vestafrikanske presidenter reiser fredag til Gambia i et siste forsøk på å overtale valgtaperen Yahya Jammeh til å gi fra seg makten. En flernasjonal afrikansk styrke har allerede rykket inn i landet.
okonomi

Telenor bekrefter anmeldelse i Bulgaria

Telenor bekrefter at selskapet har anmeldt mulig økonomisk kriminalitet i Bulgaria. Et mobilselskap Telenor kjøpte i 2013, er under etterforskning.
verden

Trump ber 50 av Obamas toppfolk om å bli

Donald Trump sliter med å få raske godkjennelser i Senatet av statsrådene han har nominert. Nå ber han 50 av Barack Obamas folk bli, for å sikre kontinuitet.
norge

Dagens quiz

Foruten å følge lovene, er det ifølge Sylvi Listhaug tre ting man må gjøre for å være norsk. Nevn minst to av de tre tingene.
okonomi

Banker varsler strammere utlån og høyere renter

Bankene kommer til å stramme inn kredittpraksisen overfor husholdningene fremover. Samtidig må nordmenn forberede seg på høyere utlånsrenter.
verden

Direktebilder: 30 savnet etter snøskred i Italia

Opptil 30 personer fryktes omkommet etter at et snøskred traff et hotell i nærheten av byen Farindola i Italia etter jordskjelvene i landet onsdag.
verden

Hotellet begravd av snømasser

Et treetasjes hotell i Abruzzo regionen i Italia ble onsdag kveld rammet av snøskred. Opptil 30 personer fryktes omkommet.
verden

Vaskebjørn snek seg inn i bil og fødte

Fem av seks babyvaskebjørner overlevde fødsel, sult og tørst etter å ha blitt satt til verden i en flyttebil på vei fra Miami til California.
Til toppen