Derfor vekker Donald Trumps Taiwain-samtale oppsikt

BEIJING (Aftenposten): Trumps famøse telefonsamtale med Taiwans president sammenfaller med at USAs tidligere utenriksminister Henry Kissinger besøker Beijing.

Sørkoreansk avhopper hevder de lurte Nobelkomiteen

I flere år skal det ha pågått en storstilt og velregissert kampanje for å skaffe Nobels fredspris til Sør-Koreas tidligere president Kim Dae-jung, skriver en avhopper fra sørkoreansk etterretning i ny bok.

Putins spill med oljesjeikene sikrer Norge oljemilliarder

Spillet om oljen feires i Kreml som en utenrikspolitisk triumf. Putins flørt med oljesjeikene gir både Norge og Russland milliarder i ekstra oljeinntekter – så lenge det varer.

Norwegian har fått gjennomslag i USA

Etter flere års kamp, har Norwegians datterselskap fått klarsignal til å fly fra USA.

Snøskredfare flere steder i landet i helgen

Oslo (NTB): NVE varsler om betydelig snøskredfare på Nordvestlandet og oppover mot Finnmark i helgen. Det er også fare for flom.

Gambias mangeårige president erkjenner valgnederlag

Gambias mangeårige president Yahya Jammeh, som hadde lovet å styre i «en milliard år», har erkjent nederlag i torsdagens valg, opplyser den uavhengige valgkommisjonen i landet.

Svensk politi jakter på fire menn etter brutalt dobbeltdrap

Svensk politi har ennå ikke pågrepet noen etter det brutale kafémordet i drabantbyen Rinkeby i Stockholm. To menn i 20-årene, angivelig brødre, ble skutt mens de satt og spiste, ifølge svenske medier.

Gisler i sikkerhet i Paris – raner på frifot

Paris (NTB-AFP-AP): De sju som ble tatt som gisler av en væpnet raner hos et reisebyrå i Paris, er i god behold, opplyser politikilder. Gjerningsmannen er på frifot.

Trump hyllet diktator i telefonsamtale

Donald Trumps totalt uformelle samtaler med verdensledere ryster diplomater. Det hvite hus ber Trump rådføre seg med utenriksdepartementet før samtalene.

Regjeringen forbereder seg på skjebne-mandag.

KrF og Venstre kan drøye med å svare på om de vil velte eller redde Regjeringen helt til de er i stortingssalen mandag. Etter møtene fredag ga de ulike signaler på hvor de står hen.

Ingen budsjettavtale med KrF og Venstre fredag kveld

Budsjettkameratene Venstre og KrF har nå tilsynelatende ulikt syn på forhandlingene med Regjeringen. I Venstre heter det at de «har kollapset». I KrF har man «ikke bestemt seg ennå».

Kronprinsessen avlyser reise til USA

Kronprinsesse Mette-Marit avlyser det offisielle besøket til New York i neste uke. Ifølge legene sliter hun med lett lungebetennelse og redusert allmenntilstand, opplyser kongehuset.

Kristin-drapet havner i Høyesterett

Mannen som er dømt for å ha drept Kristin Juel Johannessen i 1999, får ankesaken sin behandlet i Høyesterett.

Dieselbiler skal forbys i fire storbyer innen 2025

Paris, Mexico by, Madrid og Aten innfører forbud mot dieselbiler for å forbedre luftkvaliteten. Verden over er 3 millioner dødsfall hvert år koblet til dårlig luftkvalitet, ifølge WHO.

Overgrepssak med 74 fornærmede ferdig etterforsket

Politiet i Troms er ferdig med etterforskningen av en større overgrepssak med hele 74 fornærmede. En mann i 20-årene har erkjent straffskyld for det aller meste av det han er siktet for.

«Hotell i særklasse»-stjerne død

Andrew Sachs, kjent som den spanske servitøren Manuel i den britiske TV-serien «Hotell i særklasse», er død, 86 år gammel, opplyser familien.

Flyselskap mister lisensen etter styrt i Colombia

Det bolivianske charterselskapet bak flyet som styrtet i Colombia, har mistet lisensen til å fly på ubestemt tid. 71 personer døde i styrten.

En av tre funksjonshemmede utsatt for krenkende ytringer

En ny studie viser at 36 prosent av de funksjonshemmede her i landet har opplevd en eller flere former for krenkende ytringer. 32 prosent rapporterer om hatytringer.

Politiet tror eier brente ned sitt eget hotell

De tre mennene som er siktet etter hotellbrannen i Selje anklages også for grovt forsikringsbedrageri. Både styreleder og daglig leder er siktet.

Tre personer involvert i frontkollisjon på Romerike

En av bilene sto i brann etter frontkollisjonen på E16 ved Oppakermoen i Nes torsdag kveld. Tre personer var involvert i ulykken, og to av dem fikk lettere skader.

Tre siktet etter brannen på Selje Hotel

Tre personer er pågrepet og siktet for brannstiftelse etter at Selje Hotel i Sogn og Fjordane ble totalskadet i en brann i slutten av november.

Kong Rama X har overtatt tronen i Thailand

Thailands tidligere kronprins Maha Vajiralongkorn har formelt overtatt tronen. 64-åringen etterfølger sin svært populære far Bhumibol, som døde i oktober.
Til toppen