Verden

Trump vil utvide USAs atomvåpenarsenal

Den amerikanske presidenten klager i et intervju med Reuters over at USA har kommet bakpå når det kommer atomvåpenkapasitet.
norge

Loppa-ordfører skuffet over ikke å bli tvangssammenslått

– Det er rett og slett galskap for Loppa å stå alene. Jeg er utrolig skuffet på vegne av Loppa-samfunnet, sier ordfører Steinar Halvorsen (H).
Verden

Både Kongressen og FBI gransker Trumps forbindelser til Russland

Kongressen er i gang med å granske båndene mellom russerne og Trump-regjeringen. Men demokratene frykter at republikanerne ikke vil grave dypt nok, for å beskytte presidenten.
Verden

Sverigedemokraternas leder: Trump har rett om Sverige

Sveriges regjering går hardt ut mot Sverigedemokraterna (SD) etter at partiet i et innlegg i Wall Street Journal støtter Donald Trumps negative syn på Sverige.
Norge

Vil frata statsministeren i Somalia norsk pass

Frps innvandringspolitiske talsmann vil ta fra Hassan Ali Khaire, som er påtroppende statsminister i Somalia, det norske statsborgerskapet.
Verden

Resistent bakterie svært utbredt i danske svin

Hele 88 prosent av de danske svinebesetningene er smittet av den resistente bakterien MRSA, viser en ny screening.
Norge

Kapital: Omsorgsfirma lurte kommuner med overfakturering og bemanningskutt

Bærum kommune har iverksatt gransking av omsorgsfirmaet Vitalegruppen etter et varslerbrev om juks, skriver Kapital. Bærum betalte i fjor 45 millioner til firmaet for omsorgstjenester, men skal ikke ha blitt informert om bemanningskutt og overfakturering.
Norge

Åsleik Engmark bisatt på Grefsen torsdag

Artisten og komikeren Åsleik Engmark ble bisatt fra Grefsen kirke torsdag. Engmark døde brått 12. februar under et familiebesøk i Brussel.
Norge

Her sa de farvel til sine kjæreste

På denne kaien tok tusenvis av mennesker tårevåte farvel med familie og venner.
Verden

Nordmann ny statsminister i Somalia

Norsk-somalieren Hassan Ali Khayre er ifølge flere utenlandske medier utnevnt til ny statsminister i landet.
Norge

Færre gifter seg i Norge

Ikke siden 2006 har det blitt inngått færre ekteskap i Norge enn i fjor. Antall skilsmisser og separasjoner er samtidig rekordlavt.
norge

Katastrofemåling for Arbeiderpartiet

Kun syv måneder før valget stuper Arbeiderpartiet med hele 5,5 prosentpoeng på Dagens Næringslivs februarmåling. 
Verden

IS drevet ut av flyplassen i Mosul

Irakiske styrker sier de har kontroll over flyplassen vest i Mosul, byen der ekstremistgruppen IS' har sin siste store skanse i Irak.
Norge

Slutt for Telenor i India

Telenor kvitter seg med sin virksomhet i India og gir den til landets største mobiloperatør, Airtel. Ingen penger skifter hender, sier Telenor.
Verden

Anklager EU for å stigmatisere et et helt land

EU kritiserer og setter frister. Polen sier de er urimelig stigmatisert. Trusselen om å frata landet stemmeretten kan neppe gjennomføres.
Norge

Hurtigruteskip må vaskes ned etter magesjau

Syv personer har fått påvist omgangssyke på hurtigruteskipet MS Finnmarken, som ligger til kai i Bergen og får seg en grundig vask før det skal videre.
Verden

Trump-seier i Kina kan gi presidenten trøbbel på hjemmebane

Etter mer enn et tiår lykkes det endelig Donald Trump å registrere sin egen merkevare i Kina. – Det er en klar interessekonflikt, sier sikkerhetseksperten Ian Bremmer til Aftenposten.
norge

Nordmenn mangler tro på effekten av kommunesammenslåing

Mosvik kommune opphørte å eksistere i 2012, men mange innbyggere mener tilbudene i den nye storkommunen ikke er bedre enn før. Det samme mener flertallet i Aftenpostens undersøkelse.
Verden

Macron sikrer seg støtte fra viktig sentrumsleder

Den franske presidentkandidaten Emmanuel Macron har sikret seg en viktig støttespiller, François Bayrou, som selv har vært presidentkandidat tre ganger.
Norge

MDG-Hansson om økt ulvejakt: – Det mest crazy jeg har hørt

Klimadepartementet foreslår å endre naturmangfoldsloven slik at den gir utvidet adgang til lisensfelling av ulv – også der det ikke er skadepotensial. «Galskap», mener MDGs Rasmus Hansson.
norge

Ap: Dette kartforslaget legges dødt om vi overtar

– En elendig prosess med et svært dårlig resultat. Slik omtaler Aps Helga Pedersen forslaget om å slå nitten fylkeskommuner sammen til om lag ti nye regioner.
Verden

Diktator utnevner konen til visepresident

Den norgesvennlige presidenten i den tidligere sovjetstaten Aserbajdsjan utnevnte tirsdag kona til første visepresident.
Økonomi

ESA mener norske drosjeløyver bryter med EØS-avtalen 

Norge begrenser drosjemarkedet på en måte som rammer forbrukerne og bryter med EØS, mener EFTAs overvåkingsorgan ESA. Senterpartiet ber regjeringen stå imot.
Norge

Ap vil stemme mot regionreform

Arbeiderpartiet kommer til å stemme mot den foreslåtte regionreformen, varsler partileder Jonas Gahr Støre. Høyre kaller holdningen "uansvarlig".
Til toppen