• De tre døtrene, (f.v) Emma Tallulah, Leah Isadora og Maud Angelica, skal gå i tog i London i år - og ikke stå på slottsbalkongen, som de gjorde i fjor.

    FOTO: Åserud, Lise

  • Hele kongefamilien var samlet på balkongen i fjor. Familien til prinsesse Märtha Louise stortrives i London, og vil mest sannsynlig bli boende der i et par år fremover, ifølge Ari Behn.

    FOTO: Åserud, Lise

Hele familien skal gå i 17. mai-tog i London

Prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og de tre døtrene velger å feire 17. mai sammen med nordmenn i London – fremfor slottsbalkongen med familien i Oslo.

Det er lenge vært kjent at prinsesse Märtha Louise skal holde hovedtalen under det norske 17.mai-arrangementet i Southwark Park i Øst London.

Men i dag er det også blitt kjent at hele familien vil delta i det omfattende 17.mai-programmet for nordmenn i London.

I 17.mai-toget

Nasjonaldagens høydepunkt er 17.mai-toget som går igjennom Southwark Park. Flere hundre nordmenn i London går i toget, som snirkler seg gjennom parken – anført av musikkorps og flaggborg.

I år er det Lambertseter Musikkorps som skal lede an, sammen med en flaggborg bestående av elever fra den norske skolen i Wimbledon.

Maud Angelica (10) og Leah Isadora (8), som begge er elever ved Steinerskolen i Islington, vil delta i barnetoget – sammen med lillesøster Emma Tallulah (5), som går i barnehagen ved samme skole.

Mor og far skal også delta i toget, før prinsessen skal holde dagens hovedtale.

Etterpå er det sekkeløp og leker, og ifølge Slottet skal jentene også delta her.

Stramt program

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal også delta i gudstjenesten i Den norske sjømannskirken på morgenen – og vil også være tilstede under middagen i kirken på kvelden.

Paret, som flyttet til London i fjor høst, er nå godt etablert i den britiske hovedstaden. Ari Behn har til flere medier uttalt at familien i alle fall vil bli i London i to år. Så får familieråd avgjøre om de blir lenger.

Märtha pendler mellom London og forpliktelser i Oslo, mens Ari Behn dyrker sine prosjekter og er hjemmepappa.

Steinerskolen

De tre døtrene begynte i fjor høst på den beste Steinerskolen i London. Skolen har 180 elever, inkludert en barnehage.

Da Aftenposten besøkte skolen i fjor sommer, var skolen – som holder til i en nedlagt kirke - under full oppussing. Her var det lite high tech og moderne undervisningslokaler. Pultene var fra tidlig etterkrigstid, og klasserommene små og intime.

Prisen per barn er i overkant av 130 000 kroner pr. skoleår. Det er langt mindre enn på de beste private skolene i London.

På fredag vil Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah få fri fra skolen for å delta i den norske 17.mai-feiringen.

Les også

Siste fra Nyheter