• Her slår hun verdensrekorden og løfter 215 kg

    Hildeborg Hugdal er verdens sterkeste kvinne. Lørdag løftet hun 215 kg i benkpress og slo sin egen verdensrekord.

    VIDEO: Stian Walgermo (Foto), Sandra Mørkestøl (Redigerer)

Her er verdens sterkeste kvinne

Uten synlige anstrengelser presset Hildeborg Hugdal 215 kilo rett til værs. Ingen kvinner i verden har gjort det før henne.

I salen var landets sterkeste kvinner og menn. 29 åringen fra Sauda hadde tidligere på dagen annonsert at hun ville ha 215 kilo på stanga. Det skapte en fortettet stemning på NM i benkpress.

En svært konsentrert Hugdal går rett mot vektstanga. Hun setter seg på løftebenken og avgir et kamphyl. Det er helt stille i salen. 29-åringenfester to solide grep i stanga, dommeren gir klarsignal og lekende lett presser hun de 215 kiloene opp igjen, etter først å ha senket stanga ned mot brystet.

Deretter bryter jubelen løs, og verdens sterkeste kvinne får solide klemmer og skulderklapp av kraftige kolleger.

Uoffisiell rekord

Løftet er uoffisiell verdensrekord. Skal den godkjennes må løftet gjøres i et VM eller EM. Men Hildeborg Hugdal har planen klar.

- Jeg vil gjenta det samme under VM i styrkeløft i Stavanger i november. Det er på min hjemmebane, og jeg føler meg allerede klar, smiler hun.

Under NM i Alta i dag slo hun sin egen verdensrekord, satt i USA tidligere denne måneden. Den var på 206,5 kilo. I Alta trodde alle at hun ville øke et kilo eller to, da hun ba om 215 kilo på stangen ble det stille i salen.

- Benkpress er min greie. Jeg deltar i markløft og knebøy også, men liker benkpress best, sier hun.

Hugdal har personlig rekord på 272,5 kilo i knebøy og 217 kilo i markløft. I tillegg til verdensrekorden på 215 i benkpress. Under NM i Alta var det mange av de store gutta som slet hardt for å passere hennes verdensrekord.

Les også

Siste fra Nyheter

Siste nytt