• Pistolran.

    28-åringen som lørdag ble pågrepet etter ransforsøket på Tøyen i Oslo, skulle sone seks og et halvt års fengsel for drapsforsøk.

Skytingen på Tøyen

Pistolmannen skulle vært i fengsel

Mannen som trakk pistol under ransforsøket på Tøyen lørdag, ventet på soningsplass for drapforsøk.

Allerede 6. desember i fjor sendte Oslo statsadvokatembeter ordre om fullbyrdelse av en dom på seks og et halvt års fengsel for 28-åringen. Men av en eller annen grunn var mannen fortsatt på frifot da han lørdag forsøkte å rane en storkiosk på Tøyen i Oslo.

28-åringen kom inn i M&M storkiosk sammen med to andre gjerningsmenn for å rane kiosken. Det gikk dårlig. I stedet ble han overmannet, fratatt pistolen og tildelt en solid porsjon juling.

Tirsdag ble han fremstilt for Oslo tingrett for varetektsfengsling, ikledd et pledd og med en bandasje på hodet som dekket 16 sting som måtte til for å sy sammen skadene han fikk under basketaket. 28-åringen ble ilagt fire uker i varetekt.

Ventet på soning

Nå viser det seg at 28-åringen, som er fra Algerie, egentlig skulle sittet i fengsel for drapsforsøk. Men Kriminalomsorgen, som kaller inn domfelte til soning, opplyser at de aldri har mottatt noen beordring om fullbyrdelse av dommen.

Les også

Raner ble overmannet av betjeningen i kiosken

Politiet vet ikke hvem som avfyrte skuddene.

- Vi forsøker å finne soningsplass så raskt som mulig, særlig i tilfeller med alvorlig kriminalitet. Men denne saken har ikke vi mottatt, sier assisterende regiondirektør Rune Trahaug i Kriminalomsorgen region øst.

28-åringen ble dømt for drapsforsøk i Borgarting lagmannsrett allerede 5. september i fjor, der straffutmålingen ble seks og et halvt års fengsel:

Skjøt i Oslo sentrum

1. oktober 2009 avfyrte 28-åringen fem skudd i Oslo sentrum Foranledningen var en krangel med en somalisk mann på utestedet Biblos på Jernbanetorget. De gikk utenfor, der 28-åringen trakk pistol og skjøt den andre mannen i leggen.

Prosjektilet gjennomboret leggen og stoppet ved mannens kne. Han reiste seg for å flykte, men ble tatt igjen av 28-åringen som avfyrte flere skudd, i alt fem. To av skuddene bommet, men de andre to traff somalieren i bena og hoften. Det ene prosjektilet passerte kloss ved en hovedpulsåre, men mannen reddet livet. 

Truet med våpen

8. januar 2011 oppsøkte 28-åringen og tre andre menn en leilighet i Casparis gate i Oslo. De banket på døren til en leilighet og utga seg for å være fra politiet. Mannen som åpnet døren, fikk en pistol rettet mot hodet og ble beordret til å legge seg ned. Tre andre menn som befant seg i leiligheten ble truet med å bli skutt.

Dommen i Borgarting lagmannsrett ble anket til Høyesterett som avviste anken 20. november i fjor. Deretter sendte Oslo statsadvokatembeter dommen til Oslo politidistrikt med godkjennelse den 6. desember i fjor, som skulle ha sendt dommen videre til Kriminalomsorgen med ordre om fulbyrdelse. Det har ikke lykkes Aftenposten å få kontakt med den politiadvokaten i Oslo politisitrikt som er påtaleansvarlig i saken.

 

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

Siste nytt