• Se den spektakulære videoen

    En BMW M3 ble plassert på stupet, 600 meter over vannet, ved Lysefjorden.

    VIDEO: Aftenposten Video

Slik fikk de BMW-en opp på Preikestolen

Se videoen som viser hvordan Preikestolen ble omgjort til et kunstmuseum med magesug.

Firmaet Bitmap i Stavanger fikk oppdraget med å fotografere og filme det spektakulære stuntet da en BMW M3 ble plassert på stupet ved Lysefjorden i forbindelse med ONS i august. Det ble et oppdrag utenom det vanlige.

- Vårt foto- og filmteam talte 10 personer. I tillegg stilte et par sikkerhetsfolk, to fjellklatrere, seks fra helikopterselskapet Fonnafly, samt mange turister som statister, forteller daglig leder Dag Myrestrand til aftenbladet.no.

Oppdraget var nøye planlagt. Det var en av verdens mest omtalte og kostbare biler som bokstavelig talt hang i en tynn tråd. Kjøretøyet har bare 7 centimeter bakkeklaring, så det var nødvendig med milimeterpresisjon på det ujevne underlaget på platået.

Se hvordan bilen havnet på Preikestolen i videoen under:

Video

Se den spektakulære videoen

En BMW M3 ble plassert på stupet, 600 meter over vannet, ved Lysefjorden.

 

Bilen er en av sju kunstbiler som kommer direkte fra OL i London til ONS og Stavanger Kunstmuseum. Koons' bil er den nyeste i samlingen, den ble laget i 2010.

Sju biler av totalt 18, fra BMW Art Cars, kommer til Stavanger, ONS og Stavanger Kunstmuseum for å blande kunst inn i den øvrige utstillingsmenyen av innovasjon, design, energi og teknikk. Utstillingen vil være åpen fra 29. august til 30. september.

BMW Art Cars er en samling håndmalte BMW-modeller som til enhver tid er på vandring mellom de store galleriene ogutstillingsstedene i verden. Tidligere er kunstverkene blitt vist i Tate Gallery i London, Centre Pompidou i Paris og Guggenheim-museet i New York. Nå kommer halve samlingen direkte fra utstilling i London, i forbindelse med OL, til Stavanger og Mosvannsparken.

Etter to dager med venting på været kunne prosjektet gjennomføres, tidlig på morgenen 21. august. 

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Nyheter

Siste nytt