• - HER BLE JEG BANKET OPP: Mannen som ble banket opp av de tre viser hvor det skjedde.

    FOTO: Per Lindberg

Voldssiktede slapp fri fordi fengselet var fullt

De tre litauerne ble varetektsfengslet for grov vold mot narkomane i Nygårdsparken. Men da det ikke var ledig plass til dem i Bergen fengsel, ble de løslatt.

Det var lørdag i forrige uke at en politipatrulje var i nærheten av Nygårdsparken en halv time før midnatt, da det ble meldt om bråk. Tre menn løp fra stedet, men ble raskt tatt. Tilbake lå flere skadde personer.

En kvinne og en mann ble kjørt bort med ambulanse. De tre litauerne, som er håndverkere i Bergen, ble siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, skriver Bergens Tidene.

Spaserer fritt

- Det kan se ut som om det er en foretrukket helgesyssel blant noen øst-europeiske menn å gå i Nygårdsparken og banke narkomane, på vei fra vorspiel til videre fest på utestedene i sentrum, sa politiadvokat Harald Bilberg i forbindelse med fengslingsmøtet.

Mennene motsatte seg fengsling i retten, men nådde ikke frem. De tre kunne imidlertid spasere fritt i Bergen igjen denne uken, etter at de ble løslatt onsdag.

- Uforholdsmessig dyrt

- Det var ikke plass til dem i Bergen fengsel, og det var ikke forsvarlig å ha dem sittende enda lenger på glattcelle i politikjelleren. Det ville også blitt uforholdsmessig dyrt å frakte dem til varetektscelle i Oslo. Da måtte vi ha brukt seks politibetjenter på turen, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim.

Han understreker at politiet ser svært alvorlig på saken, men registrerer at en av mennene som fikk bank, ikke ønsket å anmelde saken til politiet.

-Jeg oppfordrer alle som utsettes for vold om å anmelde, men vi ser at terskelen ofte er høy for dette innenfor rusmiljøet. Det gjør det vanskeligere for oss når vi skal etterforske saken og eventuelt prøve den i retten. Vold er uakseptabelt, sier Onarheim.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt