• Erna Solberg vil ha en borgerlig regjering ved neste valg. FOTO: SCANPIX

    FOTO: Larsen, Håkon Mosvold

- Ingen ny regjering uten Frp

Høyre-leder Erna Solberg mener det ikke er mulig å komme utenom Frp hvis man skal få stablet på beina en levedyktig borgerlig regjering i 2013. Nå ber hun sentrumspartiene endre holdning.

Les også:

– Fremskrittspartiet er et parti som er så stort og har en så stor oppslutning at man ikke kommer unna at de må være en del av et regjeringsalternativ. De må være med på en regjeringsprosess for å få til noe i regjering, sier Høyre-leder Erna Solberg til NRK.

Hun viser til at KrF-leder Dagfinn Høybråten onsdag ga uttrykk for at de ikke-sosialistiske partiene før neste valg må komme fram til et mer realistisk regjeringsalternativ. Men der Høybråten ikke ville svare klart på hva det betyr for hans partis forhold til Fremskrittspartiet, er Solberg langt tydeligere:

– Hvis man mener at man skal ha et mer realistisk regjeringsalternativ, så må man også tenke mer gjennom hvordan man forholder seg til Fremskrittspartiet, enn det sentrumspartiene totalt sett har gjort tidligere, sier hun.

Solberg sier at Høyre vil samarbeide bredest mulig, men vil gi Krf tid til å få den prosessen de trenger.

Ved valget i 2012 har Solberg en klar visjon om hvem som leder landet:

- Jeg tror jeg er statsminiser, sier Solberg til NRK.

I en meningsmåling utført av TNS Gallup tidligere i juli, fikk Høyre en oppslutning på 27,1 prosent, og var det største partiet.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt