- Min mann er ingen terrorist

- Vi har vært redde for livet til mullah Krekar, sier kona Rokosh, som forteller at de siste dagene har vært tunge for familien.

Fredag gikk politiet til ransakelse av boligen til Krekars familie for fjerde gang. Krekars kone, Rokosh Ahmed, forteller at hun var på jobb i barnehagen da politiet ringte på døren hjemme i leiligheten på Tøyen.

- Pappa åpnet opp da politiet ringte på. Vi måtte sitte stille i stuen, fikk ikke lov til å gå ut eller ta telefonen mens de var der, forteller en av de to døtrene.

Da Krekars bror ringte Rokosh Ahmed og fortalte at politiet hadde gått inn i familiens leilighet, fikk hun umiddelbart fri fra jobb. Politiet frykter at mullah Krekar bruker Internett til å gi kodede instrukser til selvmordsbombere. Derfor gikk de i går til beslag av familiens pc, faks og flere mobiltelefoner.

- Dette er tungt for oss. Det er ikke lett når politiet kommer inn, og naboer og venner står der og ser på. Men vi må være tålmodige, så går dette bra til slutt, sier hun til Aftenposten.

-Jeg ble ikke sint da de ransaket, for vi har ingen hemmeligheter. Men det er viktig for oss å få tilbake telefonboken og pc-en, for det er jo ting vi bruker i hverdagen. Jeg har alle telefonnumrene mine skrevet ned, så nå kan jeg ikke ringe venner, sier hun med et smil.

Etter at mullah Krekar kom i søkelyset høsten 2002, har hverdagen til familien forandret seg noe.

- Hjemme er alt som før. Men vi må være mer forsiktige, og åpner ikke døren uten videre når noen ringer på. Vi har vært redde for livet til mullah Krekar flere ganger, fordi folk gjør hva som helst for penger, sier en av døtrene.

Hørte talene

Før ramadan begynte Krekar å holde ukentlige taler på kurdisk-muslimske nettsteder via sin pc. Familien var ofte til stede da faren holdt foredrag, og flere ganger hadde de gjester mens han talte. Han talte om koranen, men også om mer hverdagslige ting. Etter talen ble det åpnet for spørsmål.

- Han fikk spørsmål om alt fra hvilke butikker man kan kjøpe kjøtt i og hvem man kan gifte seg med, til skilsmisser og motstand mot opposisjonsgrupper, forteller kona.

- Det han har gjort har ikke vært hemmelig. Internett er åpent for alle. Krekar mener det er viktig å få informasjon om islam ut til folk. Også folk fra vårt samfunn har spørsmål om islam. Vi har aldri hørt ham oppfordre til terroraksjoner.

- Hvordan er det å være gift med en mann som er stemplet som terrorist av blant annet USA?

Jeg kan ikke gi noe godt svar på det, for min mann er ingen terrorist. Han er en åndelig leder. Så langt har Økokrim ikke kunnet bevise at han er med i en terrororganisasjon, sier hun.

Rokosh Ahmed mener mullah Krekar er uskyldig i medvirkning til forsøk på drap, slik Økokrim hevder.

- Jeg er sikker på at han ikke har gjort noe galt. De kurderne som ikke er glade i islam lager problemer. Det er så lett å komme med falske papirer og betale for falske forklaringer. Vi mener PUK står bak dette. De er redde, for islam blir større og større i Kurdistan, sier hun.

- Krekar har motstandere fordi han har en posisjon der nede. De plukker ut folk som har posisjoner for å knuse islam, mener hun.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt