• FOTO: Stein J. Bjørge

- Norge fortjente Breivik

Et år etter 22. juli fordømmer ikke alle Anders Behring Breivik. Den franske forfatteren Richard Millet har valgt å utgi «En litterær hyllest til Breivik».

Ifølge forfatteren er tittelen «ironisk». Det er derimot ikke teksten. Millet fordømmer Breiviks handlinger, men anser ham som en «tapt soldat i en krig uten navn» og bifaller Breiviks kamp mot ikke-europeisk innvandring og mot sosialdemokratiet.

Videre synes han at Breiviks såkalte manifest inneholder «gode analyser om tapet av nasjonal identitet». Millet er også enig i at «moderat islamisme» er umulig og er glad for at Breivik synliggjorde «borgerkrigen» som pågår i Europa - et Europa som «har gitt opp forankringen i sine kristne røtter».

- I denne dekadansen er Breivik uten tvil hva Norge fortjente, skriver Millet. Teksten på om lag 20 sider skal utgis sammen med en studie om fransk språk i slutten av august. Da kommer også dommen mot Breivik.

Les også

Ludvig Nessa «lyste regjeringsbygget i bann»

Abortpresten Ludvig Nessa har «lyst regjeringsbygget i bann» en rekke ganger og mener terrorbomben kan ha vært en konsekvens av norsk abortpolitikk.

Millet er kjent for å provosere, men det har aldri gått så langt. Han er en anerkjent og produktiv forfatter, som vokste opp i Libanon og deltok i borgerkrigen der på kristen side. I de siste årene har han dreid mot ytre høyre, der han er blitt mottatt med åpne armer.

Han er særlig motstander av «den hysteriske antirasismen» i forbindelse med innvandring, og kjemper mot «den nye moralen og påtvungen flerkultur» som visker ut all selvfølelse.

Millet hevder at han har mistet fotfestet i dagens samfunn, og ikke føler seg hjemme når han ofte er den eneste hvite på T-banen. Han synes at tredje generasjons innvandrere som heter Mohammed ikke er franske, og moskeer er det styggeste han vet.

Det lyktes ikke Aftenposten å komme i kontakt med Richard Millet i går.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt