• - Prøver å slå politisk mynt på «Lommemannen»

  Harald Stanghelle, redaktør i Aftenposten, mener det ikke er noe vakkert syn når politikere forsøker å slå politisk mynt på Lommemannen-saken.

  VIDEO:

 • - Han føler seg som en fremmed i det hele

  "Lommemannen"-siktede har vansker med å ta inn over seg situasjonen, sier Tor Erling Staff.

  VIDEO:

 • Tor Erling Staff, som er den siktede 55-åringens forsvarer, mener hans klient er forhåndsdømt.

  FOTO: LISE ÅSERUD / SCANPIX

- Orker ikke lese aviser

Den siktede 55-åringen ønsker å bli skjermet fra media.Mannen politiet mener er den såkalte «Lommemannen» måtte være til stede under fengslingsmøtet i Follo tingrett mandag. Mannens forsvarer, Tor Erling Staff, hadde bedt om at 55-åringen skulle få slippe, men ble ikke hørt.

Kan pålegges undersøkelser

Under fengslingsmøtet erkjente 55-åringen ikke straffeskyld . - Slik situasjonen er nå, svarer jeg nei på skyldspørsmålet, sa 55-åringen i retten, ifølge mannens forsvarer, advokat Tor Erling Staff. Han ønsker ikke å utdype hva han mener med denne formuleringen. Den siktede 55-åringen ble i Follo tingrett dag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Han får heller ikke tilgang til aviser og andre medier, og kan pålegges kroppslig undersøkelse slik at politiet kan ta DNA-prøver av ham.

Vil skjermes

Ifølge Staff var bergensmannens reaksjon på siktelsen "tilsynelatende sterk". Han har ønsket å bli skjermet fra de mange medieoppslagene om saken, forteller Staff. - Han orker ikke lese aviser. Han orker ikke se på dokumentene eller siktelsen. Han føler at den verdenen han befinner seg i, ikke er hans verden. Det var en av grunnene til at jeg ba om at han skulle få slippe å møte her i dag, sier Staff. 55-åringen skal ifølge Staff føle seg fremmedgjort og anklaget for ting han ikke er ansvarlig for. Ifølge advokaten er 55-åringen overrasket over hele situasjonen og alt som har skjedd. Staff mener at hans klient er til de grader forhåndsdømt, og er svært kritisk til måten politiet har frontet saken i media på. - Det er et voldsomt kjør mot min klient, og dette rammer et menneske. Ett eller ti drap hadde vært enklere for denne mannen enn det politiet har siktet ham for, sier Staff.
Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt