• Flystansen på Gardermoen torsdag ettermiddag rammer mange tusen passasjerer.

    FOTO: SCANPIX

- Seilfly eller mikrofly skapte flykaos

10.-15.000 SAS-passasjerer rammet av flystans på Gardermoen. Problemene koster SAS flere millioner kroner.

Les også: Gardermoen ble stengt i en time

Alle fly på vei til Oslo lufthavn Gardermoen ble i halvannen time torsdag ettermiddag omdirigert til andre flyplasser på grunn av en ukjent farkost som befant seg i innflyvningsområdet.

- Seilfly eller mikroflyInformasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS opplyser til Aftenposten.no at han har snakket med selskapets pilot, som meldte fra om problemene til lufttrafikktjenesten.

- Piloten mener det var et seilfly eller mikrofly. Det ble observert i stor høyde i området over Bogstadvannet, der rufefly ferdes til og fra Gardermoen, sier han.

Det er Avinor som er ansvarlig for infrastrukturen rundt flyplassen, og Johansen sier de venter i spenning på hva Avinor finner ut om hendelsen.

- Jeg vet ikke om man klarer å spore vedkommende og finne ut hvem og hva som var i luften, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Gardermoen til NTB.

Politiet har også forsøkt å finne de ansvarlige, uten hell.

- Koster millionerHan er samtidig klar på at flystansen får store konsekvenser for selskapets passasjerer. SAS-fly ble dirigert til blant annet Torp og flyplasser i Sverige, og flyene må ta seg tilbake til Gardermoen for så å fly passasjerene videre.

Situasjonen har ført til forsinkelser på opptil tre timer på Gardermoen. Samtidig rammes passasjerer som skulle dratt videre med andre fly.

- Det er sannsynligvis 10.-15.000 av våre passasjerer som er berørt av flystansen, og problemene koster oss flere millioner kroner, sier Johansen.

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt