• Moldenserne er i harnisk over Arbeiderpartiet og bare én prosent sier de vil stemme ved partiet på lokalvalget til høsten.

    FOTO: SCANPIX

1 % oppslutning for Arbeiderpartiet

Sykehusstriden har kostet Arbeiderpartiet tilhengere i Romsdal.

Les også:

- Dette er helt forferdelig. Og trist. Jeg trodde ikke det kunne bli verre enn 5,8, sier APs ordførerkandidat i Molde, Sidsel Rykhus til rbnett.no .

Tidligere i år fikk Arbeiderpartiet sjokktall i Romsdal da de kun hadde en oppslutning på 5,8 prosent.

I en fersk meningsmåling får Arbeiderpartiet 1 - en - prosent oppslutning i Romsdal.

Hele 46,7 prosent mener sykehusstriden er viktig når de skal avgi stemme ved kommunevalget til høsten, ifølge en undersøkelse Sentio Research har gjort for Tidens Krav.

Til sammenligning får Høyre en oppslutning på 35,4 prosent i Romsdal.

- Vi føler oss nesten urettferdig straffet. Vi står på det vi kan, og jobber positivt opp imot alle topper. Det er de brutte lovnadene som smerter mest, og det er disse folk husker. Det er de fine valgkampturneene med tomme lovnader som ødelegger, sier Rykhus.

Bakgrunnen for romsdølenes misnøye er partiet, og spesielt helseministerens, håndtering av striden rundt nytt sykehus i Møre og Romsdal. Blant annet blir det ikke nytt sykehus i byen før i 2018, noe som lokalbefolkningen opplever som et løftebrudd.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Dette krangler de om

I dag er det to sykehus i Helse Nordmøre og Romsdal, ett i Molde og ett i Kristiansund. Tidligere i år skulle det etter planen vedtas bygging av et nytt sykehus i Molde til 2,8 milliarder, ferdigstilt i 2015. I fjor høst ble det kjent at akuttfunksjoner og fødeavdelingen i det lokale helseforetaket kunne bli samlet, sannsynligvis til det nye Molde sykehus. Planene om funksjonsfordeling førte til opprør i Kristiansund. Det ble krevd at sykehusplanene i Molde måtte stoppes og at ett felles sykehus måtte utredes. Utredningen viste at det driftsøkonomisk skiller lite mellom de to alternativene. Styret i det lokale helseforetaket skal 5. november behandle den fremtidige sykehusstrukturen. Den endelige avgjørelsen tas av helseministeren.