• Eskil Pedersen da han og AUF lanserte hvordan «nye Utøya» skulle se ut tidligere i september.

    FOTO: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix

AUFs Eskil Pedersen støttes av motstanderne etter 22.juli-kritikk

AUF-lederen får unison støtte av de andre ungdomspartienes ledere som kaller kritikken mot hans innsats 22. juli i fjor hjerteskjærende, usaklig og smakløs.

Støtten kommer i kjølvannet av at det er blitt stilt spørsmål ved Eskil Pedersens rolle som leder i forbindelse med massakren på Utøya i fjor. Sammen med åtte andre personer forlot Pedersen øya med båten MS Thorbjørn mens Breivik fortsatt skjøt forsvarsløse ungdommer. Bistandsadvokat Brynjar Meling uttalte forrige uke at han har «klienter som mener det er legitimt å diskutere Eskil Pedersens innsats 22. juli.»

- Jeg synes det er hjerteskjærende at mennesker tillater seg å si slike ting om Eskil Pedersen, og jeg blir skikkelig provosert når noen sier at man må ta debatten. Dette er ikke en debatt vi bør ta, sier KrFUs leder Elisabeth Løland til Dagsavisen.

Les også

- Ap-politikerne bør be om unnskyldning

De som har uttalt seg så aggressivt mot Brynjar Meling må stoppe og tenke, skriver Sara Azmeh Rasmussen.

Sosialistisk Ungdoms leder Andreas Halse kaller kritikken usaklig og smakløs.

- Av enkelte kommentarer virker det som om man nærmest forventes å ha to år på krigsskole og ett år med skarpt oppdrag bak seg for å kunne bli ungdomspartileder, sier han.

- Han er leder av et ungdomsparti, ikke en hær, istemmer Unge Høyres leder Paul Joakim Sandøy. Han kaller kritikken urimelig.

Les også

Brynjar Meling: Fronter synspunkter fra klientene

- Jeg har rygg til å bære karaktistikkene. Det har kanskje ikke de etterlatte, sier bistandsadvokat Brynjar Meling.

Verken Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn eller Senterungdommens leder Sandra Borch forstår kritikken. Også Rød Ungdoms leder Seher Aydar avfeier kritikken mens FpU-leder Himanshu Gulati ikke ønsker å kommentere saken fordi det blir umulig for noen som ikke var på Utøya å sette seg inn i den.

Eskil Pedersen selv sier til avisen at han er takknemlig for støtten.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt