• Rettssal 3 i tinghuset i Ski, der den tiltalte 57-åringen skal forsvare seg mot anklagene i Lommemann-saken.

    FOTO: HANS O. TORGERSEN

Ber om lukkede dører i Lommemann-saken

18 av bistandsadvokatene i Lommemann-saken har varslet at de vil ha lukkede dører når deres klienter skal forklare seg i retten.

Mange av de 66 fornærmede (ofrene) i Lommemann-saken var barn da de ble utsatt for overgrep og flere av dem er fortsatt barn.

Det er noe av bakgrunnen for at 18 av ofrenes bistandsadvokater har bedt om lukkede dører når de skal forklare seg.

Ingen forhåndsavgjørelse

- Det blir ikke tatt noen forhåndsavgjørelse om dette, men når det blir aktuelt, sa tingrettsdommer Eirik Vikanes under et orienteringsmøte for pressen onsdag.

Det er aktuelt å lukke dørene i forskjellig omfang. Noen ganger kan pressen få bli sittende, andre ganger må pressen forlate salen og følge forklaringen fra en fornærmet på TV-skjerm i en sal ved siden av.

I noen tilfeller vil retten kunne beslutte helt lukkede dører og TV-forbindelsen til presserommet blir kuttet.

Erik Andersen (57) fra Bergen er tiltalt for 74 straffbare forhold. 68 av dem gjelder seksuelle overgrep mot 66 unge gutter.

Fem måneder

Rettssaken mot Andersen starter mandag i Follo tingrett i Ski og skal etter planen pågå i fem måneder.

Medieinteressen er meget stor, og rundt 70 pressefolk vil være på plass mandag. Det blir svært få plasser til vanlige publikummere.

- Det blir kun seks-syv plasser igjen til publikum de første dagene, da presset er størst, sier avdelingsdirektør Erling Moe i Domstoladministrasjonen.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt