Budsjett: 315 millioner kroner

Statsminister Jens Stoltenberg og hans nærmeste familie flytter snart inn i den nye statsministerboligen bak Slottet.

Adressen er Inkognitogata 18, og boligen er tilpasset kommende statsministre i ulik alder og ulike familiesituasjoner.

Norges nye statsministerbolig får en førsteetasje på 250 kvadratmeter med spisestue til 20 personer, stor stue og arbeidsrom og kjøkken. Andre og tredje etasje blir statsministerfamiliens private rom, samlet på 400 kvadratmeter.

Ikea-sofa

Snøhetta har tegnet hagen, mens Riseng & Kiehl AS Arkitekter har tegnet boligen. Boligens interiør har hentet inspirasjon fra den norske ambassadeboligen i Berlin. Størstedelen av interiøret er fra nordiske møbelprodusenter, hvorav Ikea er den produsenten det er hentet mest fra.

Blant annet er både sofa, gulvteppe, skaper og køyeseng fra den svenske møbelgiganten.

– Boligen er innflyttingsklar. Den leveres nøkkelklar, og ideelt sett er det bare tannbørste og klær familien må ta med seg når de flytter inn, sier prosjektleder i Statsbygg Lasse Kwetzinsky til NTB.

Ny gjestebolig

I tillegg til statsministerboligen utvikler Statsbygg også Utenriksdepartementets representasjonsanlegg i Riddervoldsgate 2 med ti hotellrom, oppholdsrom, kjøkken, spiserom og pressefasiliteter. Prosjektets totale budsjett har vært 315 millioner kroner og er gjennomført innenfor denne rammen.

Hageanlegget skal stå helt ferdig til våren.

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt