Dagbladet: - 64-åring vet ikke hvor han var da Sigrid forsvant

64-åringen som sammen med en 37-åring er siktet for drapet på Sigrid Schjetne, sier han ikke vet hvor han var da 16-åringen forsvant.

I flere lange avhør har mannen forklart at han ikke husker hvor han var da Sigrid Schjetne forsvant fra Østensjø, bekrefter kilder i Oslo-politiet til Dagbladet. Hun ble meldt savnet på Østensjø natt til 5. august og funnet død i Oppegård 3. september.

Ifølge avisen har mannen forklart at han enten lå og sov på sofaen på sitt kontor på Ensjø i Oslo eller var på trykkeriet i Nydalen. Han er riktignok hundre prosent sikker på at han ikke var i nærheten av Østensjø da 16-åringen forsvant.

(Videoen under er fra 5. september)

Video

Dette er huset til den siktede 64-åringen

Videoen viser huset som tilhører den 64 år gamle mannen som er siktet for drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

 

- Føler seg trygg på å bli sjekket ut av saken

Hans forsvarer Aase Karin Sigmond har gjentatt siden avhørene av 64-åringen startet, at den siktede føler seg trygg på å bli sjekket ut av saken. Sigmond ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger.

Begge de to siktede i saken er varetektsfengslet i full isolasjon. Torsdag går isolasjonstiden ut, og da blir det nye rettsmøter siden påtalemyndigheten ønsker fortsatt isolasjon i varetektstiden. 37-åringen har imidlertid godtatt fortsatt isolasjon.

16-åringen bisettes onsdag fra Oppsal kirke.

Viktige telefonspor slettet i Sigrid-saken

 Samme dag som Sigrid Schjetne ble funnet drept og de to siktede ble pågrepet, forsvant viktige telefonspor automatisk.

Det er snakk om såkalte passive trafikkdata, som kan ha inneholdt posisjon med tidspunkt for helt sentrale mobiltelefoner i Sigrid-saken, skriver Dagbladet.

Grunnen til at dataene gikk tapt, er at denne informasjonen blir slettet etter nøyaktig 30 dager.

– Vi har sikret svært mye elektroniske spor i Sigrid-saken. Men jeg kan bekrefte at innslag i basestasjoner på tidspunktet da Sigrid forsvant er blitt slettet fordi lagringstiden hos det aktuelle teleselskapet var for kort.

Dette var data som kunne vært med på å fortelle oss hvor de siktede befant seg akkurat da, sier politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt til avisen.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt