• AUF-leder Eskil Pedersen har fått både voldsalarm og hemmelig telefonnummer. Dette bildet er tatt i forbindelse med et langt intervju du kan lese i lørdagsutgaven av Aftenposten papir.

    FOTO: Mari Vold

Eskil Pedersen må gå med voldsalarm

AUF-lederen har fått hatefull sjikane etter 22.juli på SMS, Facebook, telefon og i brevs form. Voldsalarmen har han gått med i over tre måneder

Eskil Pedersen forteller i et eksklusivt intervju med Aftenposten at han har voldsalarm.

- Den fikk jeg rett etter 22. juli.

Etter de grusomme terrorangrepene fikk Pedersen mye støtte.

- Jeg gikk opp Karl Johan, og folk klappet. Folk reiste seg fra utesteder og ropte: Bravo, Eskil! Bravo! Ukjente klemte meg, andre gikk respektfullt til siden da jeg kom. Det var surrealistisk og umulig å forstå. Det var som å være på et filmsett. Men det var jo... godhet. Det andre... er bare ufyselig og vondt.

Det andre han snakker om er sjikane. Det begynte allerede 23.juli.

- Jeg fikk SMS, telefoner, brev, meldinger på Facebook. Både den massive støtten i dagene etterpå – og hatet – kom som et sjokk. Oppmerksomheten var så intens, og den kom fra alle kanter. Jeg fant måter å løse det på. Jeg så mye ned. Eller stirret ut i luften.

- Jeg forsøkte bare å ha et samlende budskap etter 22. juli. Likevel er det noen som hater oss, hater meg, selv etter at dette skjedde. Sjikanen er aggressiv, og den gjør vondt. Kan de ikke bare la oss være i fred?

Torsdag kveld meldte TV 2 at Eskil Pedersen, sammen med flere andre, står på en russisk liste over norske politikere som skal likvideres.

Les hele intervjuet med Eskil Pedersen i lørdagens papirutgave av Aftenposten.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt