• Politiadvokat: - Vi er svært lettet i dag

    Politiadvokat og påtaleansvarlig Jorid Kile Berg er lettet over at de har arrrestert mannen de mener er lommemannen.

    VIDEO:

  • Jorid Kile Berg fortalte pressen at politiet har funnet flere bukser hos 55-åringen som knytter han sterkere til "Lommemannen"-saken.

    FOTO: CARL MARTIN NORDBY

Fant flere beviser mot «Lommemannen»

Politiet har funnet flere bukser uten lommefor hos den 55-år gamle mannen.Under ransakelse på 55-åringens oppholdssteder, har politiet funnet flere bukser uten lommefor, samt andre beviser som styrker mistanken mot den den siktede mannen, som ble pågrepet fredag morgen .

Dette opplyser politiadvokat Jorid Kile Berg på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

- Beslagene er gjort på flere steder hvor 55-åringen har oppholdt seg. Men vi ønsker ikke si hvilke steder dette er, sier Kile Berg.

Foruten buksene dreier det seg om en rekke andre beslag. Ifølge bt.no har politiet beslaglagt flere våpen, en politiradio og en håndbok om kriminalteknisk arbeid. Dette ønsker ikke Berg å kommentere. Hun ønsker heller ikke å kommentere hvorvidt politiet har beslaglagt mannens pc eller om de har funnet barnepornografi hos mannen. - Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke kommentere beslagene, sier Kile Berg. Se kart over stedene «Lommemannen» har slått til .

Flere tips om overgrep

Hun ønsker heller ikke å opplyse hvor mannens oppholdssteder er. Mannen er flere eiendommer, og ifølge Kile Berg vil disse eiendommene og andre oppholdssteder ransakes nøye. - Har han hatt oppholdssted også på Østlandet? - Det kan jeg ikke kommentere, sier Kile Berg. Se bildeserie: Bildeserie: Slik jaktet Kripos på «Lommemannen» Etter pågripelsen av 55-åringen fredag har politiet har i tillegg fått melding om flere overgrep som til nå har vært ukjent for dem. Politiet utelukker ikke at siktelsen kan komme til å bli utvidet. - Kripos har fått inn en rekke tips. Det gjelder blant annet seksuelle overgrep, men også om mannen som person og hans reisevirksomhet, sier Kile Berg. Hun ønsker ikke å kommentere hvor mange overgrep det er snakk om, når de skal ha skjedd, eller hvor. Les også: Bilfrelst og trygdet

370 barn er involvert

Mannen er siktet for overgrep mot 11 barn. Det groveste forholdet har en strafferamme på 15 år, ikke 21 år som det ble meldt om fredag kveld.

370 barn er involvert i saken. Politiadvokat Kile Berg understreker at det ikke er snakk om at alle disse barna er blitt misbrukt, men at de på eller eller annen måte er innblandet i saken.

- De kan for eksempel ha vært i nærheten når overgrepene har skjedd, sier Kile Berg.

I sakskomplekset har politiet registrert i overkant av 150 saker som de mistenker siktede å stå bak. Ifølge Kile Berg dreier det seg om like mange barn, altså over 150 gutter.

Politiet har sikret DNA-bevis i fem av sakene. Overgrepene skjedde i Odda, Jevnaker, Førde, Trondheim og Oslo. DNA-bevisene ble sikret av politiet under hemmelig ransaking av mannens bolig før han ble pågrepet.

Avhørene avbrutt

Kort tid etter pågripelsen startet politiet med avhør av vitner, blant annet mannens nærmeste familie .

55-åringen satt i politiavhør fredag kveld, men avhørene ble avbrutt fordi siktede ønsket å gå gjennom saksdokumentene med sin forsvarer Tor Erling Staff.

- Vi vet ikke når avhørene starter opp igjen, vi venter på tilbakemelding fra siktedes advokat, sier Kile Berg.

Kile Berg understreker at politiet mener det ikke trengs ytterligere avhør av siktede for å få ham varetektsfengslet mandag.

Politiet ønsker fortsatt tips i saken, og ber publikum ta kontakt med Kripos på telefonnummer 23 20 88 88. Les mer om «Lommemannen» på Kripos sine sider.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt