Fikk raset inn i soverommet

En kvinne som bor i det rasrammede boligstrøket, forteller at hun er glad for at hun overlevde.

- Det var veldig skremmende, forteller kvinnen, som i natt fikk merke naturkreftenes vrede. - Man forventer vel ikke å våkne av at steinras kommer ned i soverommet, forteller kvinnen anonymt til NRK.

- Glad for at jeg er i live

Ca. 100 personer i boligområdet ved Hatlestad terrasse ble evakuert i natt og i morges. En person er bekreftet omkommet, og to er innlagt på sykehus med kritiske skader. Kvinnen er glad for at det gikk bra med henne. - Jeg er glad for at jeg er i live, og at det har gått bra, tross alt, forteller hun.Sigmund Lærum (44) forteller til NRK at han våknet av et forferdelig brak da raset veltet mot huset hans.- Det singlet glass over hele meg, som lå i sengen. Jeg lurte på hva det var som hadde skjedd, forteller han.

- Ikke helt meg selv

Overfor Aftenposten.no forteller han at episoden har gått sterkt inn på ham.- Jeg vil helst ikke snakke om dette nå, jeg er ikke helt meg selv, sa han i morges.Til NRK forteller han at at han først trodde at noen hadde kastet stein på ruten som knuste. Men da han kikket ut, skjønte han kjapt hva det var.- Det var trær som var kommet inn i hagen, og som hadde presset seg gjennom boden. Og det var en bil som hadde parkert i boden, forteller Lærum.Han beskriver sin opplevelse av situasjonen slik:- Alt er fullstendig kaos.Robert Nygaard er Sigmund Lærums nabo. Rekkehuset han bor i, gikk akkurat klar av raset.- Naboen fikk jo en bil inn i hagen og inn i boden. Det var veldig store mengder masser som raste ut, forteller han til Aftenposten.no.Nygaard sier det tok en stund før han skjønte at det hadde gått et ras.- Jeg trodde drønnet vi hørte, var torden og tenkte ikke så mye mer på det. Men etter hvert hørte jeg mye løping, og en brannmann ba oss om å flytte ut, sier Nygaard, som nå bor på hotell sammen med familiemedlemmer.- Vi kan nok ikke flytte tilbake før tidligst i morgen, sier Nygaard.

Jord, stein, trær

Arvid Taule (51) og familien bor i Hatlestad terrasse nummer 97, helt i toppen av det rammede boligfeltet. Et av barna i familien våknet opp litt før klokken to av et vanvittig rabalder.Da Taule gikk ut av huset, så han et rent stup rett utenfor huset der det tidligere hadde vært masse trær. Jord, stein og trær foran deres bolig var vasket bort. - Et 20 meter bredt ras har gått fra foran vårt hus og veltet ned mot seks rekkehusleiligheter. Fra det stedet vi befant oss på, kunne vi ikke se hvor store skader som er gjort på rekken foran og nedenfor oss. Men det kan se ut som om trær og jord har veltet opp langs veggene på rekkehuset, sier Taule til bt.no.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Flere bilder

Grete Nygaard var blant beboerne som ble evakuert etter at flere boliger i Fana ble truffet av et jordras. FOTO: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX

Folk i dette boligområdet i Fana bydel i Bergen ble hardt rammet av jord- og steinraset som gikk i natt. FOTO: ERLEND HAUKELAND