• Bengt Eriksen takket de flere hundre personene som hadde møtt opp for å delta i søket etter den savnede jenta.

    FOTO: Ingar Storfjell

Folk strømmer til Østensjø for å lete etter Sigrid (16)

Flere hundre personer hadde møtt opp i striregnet for å hjelpe til med søket etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16)

Flere hundre mennesker var klokken 17.30 mandag samlet til møte ved Østensjø skole for frivillige som ønsker å være med å lete etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Les også

- Er jeg nødt til å gå gjennom samme helvete igjen?

Onkelen til savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), Roy Schjetne, mistet sønnen på Utøya.

- Jeg takker så mye på vegne av familien for at folk har engasjert seg så sterkt, sa Bengt Eriksen til de oppmøtte.

- Ikke funnet noe

Eriksen er en venn av familien, og fungerer nå som en av familiens talspersoner og hjelper til med koordineringen av det frivillige letearbeidet.

Sivile og profesjonelle letemannskaper har siden natt til søndag søkt over store deler av Oslo etter den savnede jenta, men foreløpig har man ikke funnet annet enn skoene, mobiltelefonen og sokkene som lå igjen etter henne ved Kanvas-barnehagen i Dalbakkveien.

- Vi har lett og lett, men har ikke funnet noe. Men vi må bare fortsette å lete, sier Eriksen.

Video

- Håpet holder familien oppe

Familiens talsmann sier at familien har det veldig tøft, men holder håpet oppe.

 

Leter i stort område

Selv om det regnet kraftig under møtet på Østensjø skole, hadde mange møtt opp, og de har kledd seg godt i tur- og regntøy for å gå ute til langt ut på kvelden.

Etter samlingsstunden spredte menneskene seg til flere steder i osloområdet. Noen til Nesodden og Fornebulandet. Andre fortsetter å gå manngard i Østmarka.

Bengt Eriksen oppfordrer folk til å søke nøye når de er ute og leter, og han minnet om at man må oppsøke steder der folk «med skumle hensikter» kan tenkes å ha kjørt.

Video

- Vi leter etter ei som lever

Politi og frivillige leter etter Sigrid Giskegjerde Schjetne i Østmarka og nærområdet der hun forsvant. Familien er rørt av innsatsen.

 

- Vi må se etter avkjørsler med store parkeringsplasser og skog eller vann i nærheten. Man må se etter områder der man kan tenke seg at det er mulig å kjøre inn og opptre uforstyrret, sier Eriksen, som også ber folk om å lete under presenninger og inne i containere.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Flere bilder

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet natt til søndag. FOTO: Privat

Siste nytt