• Operaen åpner!

    Storslått operafest lørdag kveld.

    VIDEO:

  • (Fra vendstre) Inga Lohne-Otterstad (4 1/2), Maria Abelvik Danielsen (7 1/2), Lea Abelvik Otterstad (4 1/2), Ingrid Lohne og Solfrid Abelvik gikk på operataket søndag.

    FOTO: KNUT A. NYGAARD

Folk valfartet til Operaen søndag

Tusenvis av mennesker i alle aldre strømmet til Operaen søndag, dagen etter at nybygget ble åpnet med gallaforestilling og storstilt fyrverkeri

- Jeg vet ikke om andre hus man kan gå oppå, sier Maria Abelvik Danielsen (7 1/2) fra Røa i Oslo. Hun, lillesøster Lea (4 1/2) og venninnen Inga Lohne-Otterstad (4 1/2) var på tur sammen med mammaene og pappaene sine på og i Operaen i Bjørvika søndag.

- Vi har blant annet gått på taket og lekt i garderoben. Det er veldig fint her, sier Maria.

- Vi kommer nok til å ta med oss slekt og venner som kommer på besøk til Oslo, sier Marias mamma - Solfrid Abelvik til Aftenposten.no.

- Overveldende

– Dette er overveldende. Vi opplever den rene folkevandringen. Vi greier ikke å håndtere det, bemerker en lykkelig, men sliten og nesten stemmeløs operasjef Bjørn Simensen til NTB.

Foran inngangen til foajeen, der operaens guider sto klare til å ta imot det de trodde skulle bli håndterlige små grupper av besøkende, kunne operasjefen ved selvsyn se køen av skuelystne ese både i bredden og lengden.

Køen strakte seg over de provisoriske brogangene helt til Oslo S. På det enorme taket myldret det av folk på søndagstur.

– Du skal se begrepet kulturlandskap kommer til å få et nytt innhold i hovedstaden fra nå av. Folk vil komme til Operaen for å gå søndagstur på taket – i et flott kulturlandskap, sier Torill Eriksen, tidligere operasanger ved Den norske Opera, til NTB.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Flere bilder

Et kraftig regnskyll jaget folk inn under tak ved hovedinngangen ved 17-tiden. FOTO: KNUT A. NYGAARD

Det er folkevandring på Operaen søndag. FOTO: KYRRE LIEN/SCANPIX

Siste nytt