• Forsvarsdepartementet sendte ved en feil ut en pressemelding der Espen Barth Eide bekreftet at fem norske offiserer omkom i dagens flyulykke ved Kirna i Sverige.

    FOTO: Scanpix

Forsvarsdepartementet sendte feilaktig melding om dødsfall

Forsvarsdepartementet trekker meldingen om at fem offiserer omkom. Flyet er fortsatt ikke funnet.

Forsvarsdepartementet sendte torsdag kveld ut en pressemelding om at fem norske offiserer var omkommet i en flystyrt i Sverige. Kort tid senere trakk Forsvarsdepartementet tilbake meldingen:

Les også

Militært fly med fem personer savnet

Et militært transportfly som tok av fra Evenes er savnet under øvelsen Cold Response. Fem nordmenn var om bord, opplyser Forsvaret.

- Meldingen har blitt sendt ut ved en feiltakelse. Vi beklager dette veldig mye, sier Marita Wangberg, pressevakt i Forsvarsdepartementet til Aftenposten.no.

Status er at de fem norske offiserene fortsatt har status som savnet, etter at et Hercules-fly forsvant i Sverige.

Klokken halv åtte torsdag kveld meldte den svenske Sjö- och Räddningscentralen at norske F-16-fly hadde oppdaget noen varme punkter i fjellene rundt Kebnekaise, Sveriges høyeste fjell.

Men de kunne ikke på det tidsopunktet avgjøre om punktene er fjellvandrere, den savnede flybesetningen eller dyr.

Flyet som er savnet, er et Hercules C130J, og er ett av de fire som Forsvaret gjorde avtale om å kjøpe inn for noen få år siden.

Video

Pressen var med opp i det et splitter nytt Hercules-fly i 2010

Forsvarets flåte på fire nye Hercules 130J transportfly ble komplett i august 2010. Her er video fra da pressen ble invitert med på flytur.

 

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt