• Terje «Vandreren» Larsen er tidligere dømt for flere hundre hytteinnbrudd.

    FOTO: BERGENS TIDENDE

Fortsatt kritisk for «Vandreren»

- Han urinerte på de nyvaskede klærne mine, sier medfangen som påførte «Vandreren» livstruende skader.

- Tilstanden til offeret er kritisk, men stabil, sier politiadvokat Geir Indal i Nordre Buskerud politidistrikt til Aftenposten.no.

Larsen er operert for de alvorlige hodeskadene han ble påført. Han er ikke ved bevissthet.

En 22 år gammel medfange har erkjent at han slo den beryktede Terje «Vandreren» Larsen (49) i hodet med en glassbolle.

Larsen er dømt for flere hundre hytteinnbrudd. Voldsepisoden skjedde i Ringerike fengsel mandag. En 22 år gammel mann er nå siktet for legemsbeskadigelse med betydelig skadefølge, og med særlig farlig redskap.

- Urin på klærne

22-åringen har i politiavhør erkjent at han slo Larsen i hodet med en glassbolle, men nekter straffskyld. - Han mener det var en provokasjon på forhånd fra Larsens side, sier 22-åringens forsvarer Torkjell Solbø til Aftenposten.no. 22-åringen ble, ifølge sin egen forklaring, provosert da han oppdaget at flere av hans nyvaskede klesplagg var våte av urin. Siktede oppfattet det som at det var Larsen som hadde urinert på klærne. - Det er snakk om klær som min klient tok på seg, både bukse, t-skjorte og skjorte. Dette var klær som Larsen nettopp hadde tatt med opp fra vaskeriet i fengselet, sier advokat Solbø.

Politiadvokat Indal bekrefter overfor Aftenposten.no at 22-åringen har foklart at urinering på klærne hans utløste angrepet på Larsen.

- Hvorvidt forklaringen er sannferdig, vet vi ikke, sier Indal.

- Slo én gang

Den ransdømte 22-åringen har forklart at han deretter tok en liten glassbolle, ikke større enn at han fikk plass til den i hånden, og slo Terje Larsen. - Han har forklart at han slo én gang, men det var ikke hans intensjon å skade Larsen. Min klient ble overrasket og sjokkert da han i dag fikk kjennskap til Larsens tilstand, sier Solbø.

Politiet har sikret seg restene av glassbollen.

- Det lå strødd med glasskår i rommet. 22-åringen har erkjent i avhør at han har slått en glassbolle i hodet på ham. Det er ikke tvil om at det ble slått med en glassbolle, sier politiadvokat Indal.

Dette støttes også av vitneforklaringer. Flere medfanger skal ha sett hendelsen.

Terje Larsen ble først fraktet til Ringerike sykehus. Han ble senere fraktet videre til Ullevål universitetssykehus, der han nå er Voldsepisoden skjedde i Ringerike fengsel mandag.

- Var venner

Den siktede 22-åringen og Terje «Vandreren» Larsen var venner før voldsepisoden, ifølge advokat Solbø. - Det har ikke vært noen episoder mellom de to tidligere som jeg kjenner til, sier han. Terje Larsens advokat, Jan Arnfinn Arnesen, har ikke vært tilgjengelig for kommentar. Den siktede 22-åringen vil bli sittende fengslet i kjelleren på Hønefoss politistasjon inntil videre. Terje Larsen kalles «Vandreren» fordi han i årevis har trålet den norske fjellheimen til fots og brutt seg inn i hytter. Bergenseren sonet en dom fra i fjor. Han ble da dømt til fengsel i to og et halvt år for nærmere 40 hytteinnbrudd i Ringerike-distriktet. Larsen er dømt for nesten 800 hytteinnbrudd til sammen, ifølge ringblad.no. I mange av hyttene la han igjen sitt helt spesielle «visittkort» i form av avføring.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Flere bilder

49-åringen er innlagt på sykehus med livstruende skader etter å ha blitt slått i hodet av en medfange. FOTO: BERGENS TIDENDE

Siste nytt