• Forsvarer Gunhld Lærum må bare innse at hennes klient ble dømt etter tiltalen på alle punkt bortsett fra ett.

    FOTO: FRED C. GJESTAD

Frikjent for én voldtekt

Erik Andersen ble frikjent for én av to voldtekter.

Nå faller dommen i den lengste og mest omfattende overgrepssaken mot barn i norsk rettsvesen. Følg domsavsigelsen direkte her på Aftenposten.no.

Domsavsigelsen startet presis klokken 9 i Follo tingrett, hvor saken mot Erik Andersen har pågått siden 2. november i fjor.

Andersen dømmes til ni års forvaring, med en minstetid på seks år.

Fryktet voldtektsdomAndersen har før domsavsigelsen gitt uttrykk for at han mest fryktet å bli dømt for de to voldtektene han var tiltalt for. Mandag ble det kjent at han ble dømt for én av disse to voldtektene. Den andre ble han frikjent for.

I saken der aktor mente at 58-åringen hadde voldtatt en ung gutt, mente retten at det ikke er bevist at det er snakk om at han voldtatt gutten.

- Forgrep segDommeren mener imidertid at Andersen har forgrepet seg på gutten.

Andersen frifinnes for voldtekt av denne gutten, men dømmes for forsøk på seksuell omgang med barn under 14 år.

I saken der aktor mente at Andersen hadde voldtatt en ung gutt, mente retten at det ikke er bevist at det er snakk om en voldtekt, eller forsøk på seksuell omgang likestilt med samleie.

Video

- Betyr mye for de fornærmede

Tror ikke på fornærmetI denne saken har Andersen bedt en gutt om å fjerne noen torner fra låret sitt og ba ham kjenne nedover låret på mannen. Først utenpå buksene, så tok han av seg buksene og sto da naken foran gutten.

Gutten forsøkte å forlate Andersen, uten å få lov til dette. Gutten fortalte om hendelsen til sine foreldre noe senere, som straks tok kontakt med politiet. I et dommeravhør fortalte gutten om at han ble voldtatt av Andersen.

Retten tror imidlertid ikke på at gutten ble truet til å å ta Andersens penis i sin munn. Han nevnte ikke noe om voldtekt i de første poliltiforklaringene og dommeravhørene, men det kom etter hvert som lommemannen-saken ble kjent i offentligheten.

Totalt er Andersen domfelt for 66 overgrep.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt