• 84 personer er så langt bekreftet døde på Utøya. Vitner mener det må ha vært to gjerningsmenn.

    FOTO: Finn.no/kart

Frykter at gjerningsmann kan være på frifot

Politiet jobber på spreng for å avklare om det er en gjerningsmann til.

Det er vitnebeskrivelser fra Utøya som ligger til grunn for at politiet jobber med å avklare om det er en gjerningsmann på frifot etter skytingen på Utøya og bombeeksplosjonen i Oslo sentrum fredag ettermiddag. Det melder VG Nett.

UavklartEn rekke overlevende ungdommer som var på Utøya forteller at det må være to gjerningsmenn som står bak massakren.

- Vi har hørt akkurat de samme vitnebeskrivelsene om at det skal være en gjerningsmann nummer to. Vi jobbet på høytrykk med å avklare situasjonen i går kveld og jobber fortsatt på spreng for å avklare om det er en nummer to, opplyser politiinspektør Einar Aas i Oslo politidistrikt til VG.

På en pressekonferanse hos Oslo-politiet ved 18-tiden lørdag kveld, ble det opplyst at det ikke er fremkommet nye opplysninger om han er alene om dette, eller om flere har vært involvert.

- Etterforskningen vil forhåpentligvis avklare om han har kunnet gjøre dette alene, sier fungerende politimester Sveinung Sponheim.

Utvidet grensekontrollØstfold politidistrikt har iverksatt en utvidet grensekontroll i forbindelse med hendelsen i Oslo og på Utøya.

«Dette er iverksatt etter anmodning fra sentrale politimyndigheter. Grensekontrollen er styrket på alle grenseoverganger til Sverige og på Moss Lufthavn Rygge. Reisende vil ikke nødvendigvis bli hindret, men må i perioder påregne noe kødannelse. Det er så langt ikke bestemt hvor lenge denne kontrollen vil vare», skriver Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Lørdag ettermiddag ble alle biler på vei ut av Norge stanset for kontroll av bevæpnet politi. Både ved den nye og gamle Svinesundbroen, ble samtlige kjøretøy kontrollert. Bilførerne måtte fremvise førerkort.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Flere bilder

Ved den gamle Svinesund-broen sto i dag væpnet politi og sjekket alle biler. FOTO: SVEND OLE KVILESJØ

Siste nytt