• Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

    FOTO: NTB SCANPIX

Halvorsen vil kutte i elevplasser

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) mener fylkeskommunene har opprettet for mange elevplasser for yrkesfagelever som tar påbyggingsår for studiekompetanse.

Hun mener mange yrkesfagelever innleder det krevende skoleåret uten forutsetninger for å lykkes, melder Kommunal Rapport.

Avisen skriver at stadig flere hopper av yrkesopplæringen og i stedet gir seg i kast med påbyggingsåret for å få studiekompetanse. Problemet er at nesten halvparten av de drøyt 13.000 elevene stryker. Dermed står de tilbake uten hverken vitnemål eller fagbrev.

- Fylkene har opprettet altfor mange elevplasser på påbygg. Når de til og med tillater elever som har strøket på første og annet trinn på videregående å starte på det tøffe påbyggingsåret, så er det grunn til å rope et varsku, sier Halvorsen.

Hun ber fylkeskommunene se til Rogaland, der antallet elevplasser er redusert fra rundt 900 til 300.

- Det er i utgangspunktet positivt at mange ønsker studiekompetanse. Men det er et misforhold mellom elevenes forutsetninger og de kravene påbyggingsåret stiller, sier rådgiver Magne Nesvik i opplæringsavdelingen i Rogaland fylkeskommune. (©NTB)

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt