Helse Bergen-sjef gikk på dagen

- Kristina-saken har vært tøff, men jeg trekker meg etter en samlet vurdering, sier Anne Kverneland Bogsnes

Hun valgte fredag å trekke seg som administrerende direktør i Helse Bergen etter «tunge og belastende» hendelser de siste månedene.

I tillegg til Kristina-saken har Bogsnes vært i konflikt med styret som tvang gjennom kutt på 162 millioner kroner i forhold til administrasjonens budsjettforslag.

- Jeg har ingen problemer med å innrømme at de siste månedenes hendelser har vært tøffe, men det er ikke alene årsaken til at jeg har valgt å gå av. Jeg trekker meg etter en samlet vurdering, sier Bogsnes til NTB.

Hun viser til at eieren etter hennes mening driver mer og mer sentralstyring og på denne måten begrenser handlefriheten.

Kristina-saken startet for alvor 17. november i fjor da legene ved Haukeland universitetssykehus bestemte at fire år gamle Kristina Hjartåker skulle kobles fra respiratoren fordi legene mente at det lenger ikke var håp om at hun kunne overleve uten pustemaskin.

Jenta ble tatt av jordraset på Hatlestad terrasse i Bergen 14. september.

Fem dager etter legenes vedtak gikk Kristinas far til søksmål mot Helse Bergen med krav om at vedtaket måtte kjennes ugyldig. I januar verserer saken for rettsvesenet inntil faren og sykehuset inngår forlik. Kristina dør på sykehuset 7. februar.

19. mars kommer det fram at ledelsen ved sykehuset skal ha brukt trusler overfor faren for å koble Kristina fra pustemaskinen. Helse Bergen gikk dagen etter inn for en full gjennomgang av saken, men faren ønsket at saken skulle gjennomgås utenfor Hordaland.

24. mars trakk Bogsnes seg som administrerende direktør for Helse Bergen.

Styreleder i Helse Bergen, Finn Strand, sier til NTB at det ikke ligger noe dramatisk i at Bogsnes slutter med umiddelbar virkning. Strand sier at det var Bogsnes som tok kontakt med styret for å innlede samtaler om avgang.

Styret jobber nå for å finne en midlertidig leder av helseforetaket, samtidig som arbeidet med å finne en permanent erstatter er satt i gang.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Flere bilder

Anne Kverneland Bogsnes har fått omfattende kritikk for sin håndtering av den såkalte Kristina-saken. FOTO: Mathiesen, Tor Erik H.

Siste nytt