• Hillary Clinton har et hektisk program under sitt to dagers besøk i Norge.

    FOTO: REUTERS/Saul Loeb

Hillary Clinton har landet i Norge

USAs utenriksminister Hillary Clinton kom til Norge torsdag kveld. I løpet av sitt to dager lange besøk skal hun delta på helseseminar, møte Utøya-ungdommer og besøke Tromsø.

Flyet med Hillary Clinton landet på den militære delen av Gardermoen ved 22.50-tiden torsdag.

Fredag deltar hun på et stort helseseminar i Oslo rådhus.

- Dette er et tema som Clinton har vært engasjert i fra dag én, og vi har truffet hverandre en rekke ganger om samme tema, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB i forrige uke. Han er vert for besøket.

På rådhuset skal Clinton også treffe noen av ungdommene som overlevde terrorangrepet på Utøya.

Les også

Ordfører: «Jeg er ikke vant til at invitasjonen kommer først dagen før et så viktig besøk»

Tromsøs Høyre-ordfører måtte lese i avisen at Hillary Clinton skulle besøke byen hans. Først i dag ble ordføreren invitert av utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) til å delta på arrangementet.

Clinton reiser så videre til Tromsø. Programmet der er fortsatt ikke offentliggjort, men etter det NTB erfarer skal den amerikanske utenriksministeren blant annet besøkte Fram-senteret, som skal huse det permanente sekretariatet for Arktisk råd.

Besøket i Norge er en del av Clintons rundreise i Nord-Europa og i flere tidligere sovjetrepublikker. Første stopp var København. Fra Tromsø reiser hun til Stockholm før ferden går videre til Armenia, Georgia, Aserbajdsjan og til slutt Tyrkia.

(©NTB)

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt