• Bommene var oppe, men røde lys og oransje skilt sendte bilistene bort fra motorveien og over på gamle E6 rett sør for Nordbytunnelen.

    FOTO: HANS O. TORGERSEN

Kaos på E6 på grunn av datatrøbbel

Kilometerlange, stillestående køer på E6 sør for Oslo ble resultatet da en dataserver hengte seg opp.

Problemene i søndagsrushet inn mot Oslo startet da en bil mistet hjulet inne i Nordbytunnelen og Veitrafikksentralen (VTS) skulle stenge tunnelen.

En dataserver i systemet som brukes til å styre bommer og signaler hadde hengt seg opp, men VTS klarte likevel å senke bommene og tenne de røde lysene.

Verre var det da Nordbytunnellen skulle åpnes igjen etter 25 minutter, da den havarerte bilen var fjernet.

Åpne bommer, men røde lysBommene gikk opp, men alle skilt og blinkende lys dirigerte fortsatt bilistene over i en fil og deretter over på gamle E6.

- Vi har reservesystemer, men de klarte ikke å snakke sammen. Vi fikk åpnet tunnellen helt klokken 17.10, forteller Mats Carlsson i VTS Oslo til Aftenposten.no.

Enkelte bilister så at veien var åpen fra rundkjøringen syd for tunnelen, men de aller, aller fleste kjørte gamle E6 mot Oslo. Det gikk alt annet enn fort.

- Selv om det var beklagelig for de som ble sittende i kø, er det bedre at det henger seg på denne måten enn at vi ikke får stengt og bilistene kjører inn i en farlig situasjon, sier Carlsson.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt