• Kåre Valebrokk er død 72 år gammel

    FOTO: NTB/Scanpix

Kåre Valebrokk er død

Mangeårig redaktør og tidligere TV2-sjef Kåre Valebrokk er død, 72 år gammel.

Det melder hans sønn, Per Valebrokk, på Twitter.

Valebrokk skrev de siste årene fast for Aftenposten i spalten «På en søndag».

«Til vakkert vintervær på Rikshospitalet sovnet Kåre Valebrokk, vår kjære ektemann, pappa og bestefar, stille inn klokken 10:20 i dag», skriver sønnen på Twitter.

- En legende

Politiske redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, hilser på Kåre Valebrokk under en avskjedsmarkering på Theatercaféen 13. juni 2007, da Valebrokk gikk av som TV2-sjef.

FOTO: Heiko Junge / SCANPIX

Harald Stanghelle, politisk redaktør i Aftenposten, sier det er en stor journalist og et flott og fargerikt menneske som nå er død.

- Kåre var en av legendene i det moderne presse-Norge, både som journalist, som sjefredaktør, utvikler av det moderne Dagens Næringsliv og som TV 2-sjef.

- Han hadde en gjennomfestet posisjon som journalist og redaktør. Han var formuleringssterk, replikksterk, fargerik og et usedvanlig hyggelig menneske, sier Stanghelle.

I Aftenposten har Kåre Valebrokk vært fast spaltist siden 2000 og inntil han ble syk i fjor.

Et liv i pressen

Kåre Valebrokk arbeidet 37 år i pressen, og var sjefredaktør i Dagens Næringsliv i perioden 1985- 1999. Fra 1999 -2007 var han sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.

Han var født i Kristiansand 17. desember 1940. Han begynte i Morgenblandet på begynnelsen av 1960-tallet.  I 1979 begynte han å arbeide for VG.

I 1984 begynte han sitt virke i Norges handel- og Sjøfartstidende. Han steg raskt i gradene og to år ble han sjefredaktør for avisen, som senere ble til Dagens Næringsliv.

Medieleder

Kåre Valebrokk skrev kommentarer for Aftenposten fra 2000. Her sammen med Aftenpostens debattredaktør, Knut Olav Åmås (t.h.)

FOTO: Svein Erik Furulund

I 1999 tok Kåre valebrokk over som TV 2-sjef og var både sjefredaktør og administrerende direktør. Under hans ledelse utviklet TV-kanalen seg til et mediehus med satsning på flere plattformer.

Etter at han gikk av som TV 2-sjef fortsatte han som kommentator, blant annet i Aftenposten. 

Kåre Valebrokk ble 72 år gammel.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Innenriks

Kåre Valebrokk

Født 17. desember 1940 i Kristiansand.

Død 9. februar 2013.

Norsk journalist og redaktør.

Ansatt i Morgenbladet 1962–68, journalist i VG 1979–85.

Sjefredaktør for Dagens Næringsliv 1985–99, fra 1989 også adm. direktør for utgiverselskapet Norges Handels- og Sjøfartstidende A/S.

Sjefredaktør og adm. direktør i TV 21999–2007.

Valebrokk var en av de mest markerte mediepersonlighetene i Norge omkring tusenårsskiftet. Som sjefredaktør moderniserte han Norges Handels- og Sjøfartstidende til å bli den nyhetsbaserte opplagssuksessen Dagens Næringsliv.

I TV 2 utvidet Valebrokk virksomheten i retning av et mediekonsern, bl.a. med oppkjøp av Nettavisen og radiokanalen Kanal 24.

Valebrokk var fra 2008 også utviklingsredaktør i Mandag Morgen.

Valebrokk var fast spaltist for Aftenposten siden 2000 og inntil han ble syk i fjor.

Kilde: Store norske leksikon

Flere bilder

Kåre valebrokk ble født 17. desember 1940 i Kristiansand. FOTO: NTB scanpix

Dronning Sonja ble mottatt av Kåre Valebrokk da arbeider av Pablo Picasso ble utsilt på Bergen Kunstmuseum i januar 2008. Valebrokk var museets styreleder. FOTO: Marit Hommedal / SCANPIX

Siste nytt