• Prinsessen mener pressen mobber

    Se mobilvideo fra pressekonferansen med prinsesse Märtha Louise.

    VIDEO:

  • FOTO: Johannessen, Sara

Kong Harald om prinsesse Märtha Louise: - Ikke alltid enig med våre barn

Kong Harald vil ikke kritisere prinsesse Märtha Louise fordi hun snakker med de døde, og sier at tittelen hennes er uviktig. Han mener det viktigste er at han er glad i henne - og sier at hun alltid vil være hans datter.

På spørsmål fra Aftenposten.no kommenterer kong Harald for første gang prinsessens uttalelser om at hun snakker med de døde.

- Som kirkens overhode; hvordan reagerer Kongen på at prinsessen snakker med de døde?

- Det er vel ikke alltid som foreldre vi er enige med våre barn. Det viktige for oss er at de vet vi er glad i dem, sier kong Harald.

Det vakte stor oppstandelse den gang prinsessen startet engleskolen og fortalte at hun lærer bort kommunikasjon med engler - mot betaling. Større kritikk møtte hun da hun nylig sa hun også evnet å snakke med de døde.

- Hun er vår datterMange har også tatt til orde for kong Harald bør ta fra henne prinsessetittelen.

- Vil det ikke for prinsessens del være bedre ikke å ha en tittel slik at hun står fritt til å kunne si og gjøre akkurat det hun ønsker?

-Tittelen betyr egentlig bare at hun er vår datter, sier kong Harald.

- Det vil hun være med eller uten en tittel, så jeg tror ikke egentlig det spiller noen stor rolle.

På en pressemøte i den slovaiske byen Banska Stiavnica var det tydelig at kong Harald forstår at temaet og problematikken engasjerer folk, også biskopene.

Men han vil ikke kritisere sin datter offentlig. Eller utdype.

Hva far og datter snakker om på kammerset er selvfølgelig privat, og dronning Sonja har tidligere sagt at hun mener pressen bør ha respekt for familiære ting.

I formiddag var det heller ikke mulig å stille oppfølgingsspørsmål om hvorvidt kong Harald kan tolkes dit hen at han mener prinsessetittelen er uviktig som tittel, eller spørsmål rundt det faktiske forhold at Märtha Louise er nummer fire til den norske tronen.

Prinsesse Märtha Louise. FOTO: SCANPIX

FOTO: ARKIVSCANPIX

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt