• En kvinne omkom da en stein traff denne bilen på strekningen mellom Leikanger og Sogndal i dag morges.

    FOTO: GUNNAR KLEVEN/SOGN AVIS

Kvinne omkom da stein gikk gjennom frontruten

Raset skjedde da kvinnen kjørte ved riksvei 55 i Sogn og Fjordane.

Har du tips eller bilder til denne saken? Send Aftenposten.no en epost eller ring Aftenposten.no på 22864040.

24 år gamle Katrin Lerum fra Sogndal omkom da bilen hun satt i ble truffet av en stein på riksvei 55 mellom Sogndal og Leikanger i Sogn og Fjordane tirsdag morgen, opplyser politiet til Aftenposten.no. Ifølge Sogn Avis skjedde ulykken klokken 08.15 i dag morges.

Stein traff bilen

- Kvinnen omkom da en stein traff frontruten på bilen hun satt i, sier operasjonsleder Atle Jansen i Sogn og Fjordane politidistrikt til Aftenposten.no. 24-åringen var alene i bilen. Politiet opplyser at det var en skarp stein på omtrent 30 x 50 centimenter som traff frontruten på førersiden av bilen. Steinen gikk gjennom frontruten, og traff bilføreren. Det lå også flere mindre steiner bak bilen på ulykkesstedet, opplyser et vitne til Aftenposten.no.

Kjørte i 200 meter

Bilen kjørte fra Sogndal mot Leikanger da ulykken skjedde. Det var en møtende trafikant som meldte fra til AMK om ulykken. Ifølge politiet kjørte ulykkesbilen ute av kontroll i minst 200 meter etter å ha blitt truffet av steinen - mens biler kom i motgående kjøreretning. - Dette kunne gått enda verre. Det er bare flaks at bilen ikke traff møtende trafikk, sier Jansen til Aftenposten.no. Riksvei 55 ved Fatlaberget ble stengt etter ulykken, men den ble åpnet igjen ved 13-tiden. Sjekk veimeldingene på Aftenposten.no sine nettsider her!

Ras-utsatt

Geologer skal undersøke forholdene rundt raset. Klokken 11.00 startet en helikopter-inspeksjon langsmed fjellsiden. Ulykkeskommisjonen er også varslet om ulykken. Strekningen er mye brukt av pendlere mellom Sogndal og Leikanger. Fatlaberget er tidligere kjent for at det har gått flere ras i området. I februar ble flere biler truffet av steiner som raste nedover fjellsiden. Så sent som i mars ble en mann skadet da en stein raste ut og traff mannen mens han jobbet med sikringsarbeid langsmed fjellsiden. Det bygges nå en 2,2 kilometer lang tunnel på riksvei 55 i Fatlaberget i Sogn og Fjordane. Ifølge informasjonsmedarbeider Dagrunn Husum i Statens vegvesen ligger ulykkesstedet i et område som vil dekkes av den nye tunnelen. Ifølge NGI har rasfaren i Fatlaberget vært konsentrert i områdene der den nye tunnelen vil komme. Tunnelen skal etter planen stå ferdig november 2008.
ANDRE ARTIKLER OM RAS: Biler truffet av steinras Bergensbanen stengt etter ras Global oppvarming skaper farer for klatrere To steinras på to måneder
Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Innenriks

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt