• Bli med ut i skogen og opplev skiløypene på nært hold

    Se video fra løypemaskinens tur opp mot Tjæregrashøgda i Bærumsmarka.

    VIDEO: Aftenposten Video

Marka minutt for minutt

Forrige ukes snøfall har ført til fantastiske skiforhold i Marka. AftenpostenTV har laget slow-TV fra løypemaskinens ferd gjennom naturen.

Snøfallet i starten av forige uken har sørget for at skiforholdene i Marka er av ypperste klasse. Med opp mot 15 cm nysnø på mandag ble allerede fine løyper oppgradert til fantastisk standard.

AftenpostenTV ble med Skiforeningen ut i skogen for å kjøre opp løypenettet i Bærumsmarka. Første etappe med silkeføre gikk fra Vensåsseter til Tjæregrashøgda.

Utsikt fra løypemaskinen på Tjæregrashøgda i Bærumsmarka.

FOTO: ØYVIND TVETER

Blide skigåere, nedblåste trær over løypenettet og spektakulær utsikt fra en av toppene er noe av det du kan få meg deg i Aftenpostens slow-TV fra Bærumsmarka.

Ole Henrik Lien Andersen er ansatt i Skiforeningen og har som oppgave å sørge for at skiløypene i Bærumsmarka blir kjørt opp. Han forteller at arbeidet bringer med seg en rekke oppgaver.

- Vi gjør langt mer enn å bare kjøre opp løyper. Trefelling, vedlikehold av veier og guiding av skiløpere er noe av det vi driver med, sier han til Aftenposten.no.

I videoen kan du bli med ut i den fantastiske naturen i Marka, og se løypeoppkjøringen minutt for minutt.

- Strålende vær torsdag og fredag

Og for de som brenner etter å komme seg ut i de oppkjørte løypene i Marka, så har meteorologene godt nytt å melde.

Her er Lien Andersen i ferd med å rydde skiløypa opp mot Brunkollen.

FOTO: ØYVIND TVETER

- Onsdag kommer det mellom fem og ti cm snø. Torsdag og fredag klarner det opp og vi får lange perioder med sol. Enkelte steder i Oslo kan det nok bli strålende, sier Bjart Eriksen, Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Men Eriksen nenver at det kan være greit å kle seg godt for de som skal ut i marka.

- Onsdag og torsdag blir det fine temperaturer med rundt fem minusgrader, men fredag blir det imidlertid kjølig med rundt ti minusgrader.

Og lurer du på hvordan skiløypene ser ut, er det bare å følge videoen fra løypeoppkjøringen i Bærumsmarka i vinduet øverst på siden.

Skiforeningens sider kan du sjekke hvordan skiføret blir.

Les også

Siste fra Innenriks

Flere bilder

Her kjørte AftenpostenTV med preppemaskinen.

Siste nytt