• Farah Pandith er USAs spesialutsending til muslimske samfunn og grupper over hele verden.

    FOTO: LARS AKERHAUG

Mener Norge kan lære intregrering av USA

Obamas spesialutsending kritisk til statlig integreringspolitikk.

Les også:

Under et møte i Oslo arrangert av Abid Rajas nye minoritetspolitiske tenketank, Minotenk, sa Barack Obama og Hillary Clintons spesialutsending til verdens muslimer, Farah Pandith, at statlig byråkrati kan være et hindre for at unge innvandrerkvinner lykkes.

Hun mener at også norske muslimer kan lære av hvordan amerikanerne har latt private slippe til og ta initiativ.

- Det er ikke en tradisjon man har i Norge. I USA lar vi den private sektoren gjøre det, sa Pandith.

Hun viste til at president Barack Obama under sin tale i Kairo i fjor vår til verdens muslimer lovet at han vil samle muslimske ledere for private og ikkestatlige organisasjoner til et større møte i Det hvite hus for å diskutere nettopp disse tingene.

- Hvorfor kan ikke dere dra fordel av det?, spurte Pandith møtedeltakerne, og inviterte like gjerne de oppmøtte til å ta kontakt med den amerikanske ambassadøren i Norge for å snakke mer om temaet.

Vi står friere til å praktisere islam i USA enn i noe annet land i verden. Farah Pandith, USAs spesialutsending til den muslimske verden.

AkseptUnder et innlegg i debatten viste den profilerte norsk-pakistaneren Usman Rana til at stemningen i Europa er mer hatsk mot muslimer, mens i USA er islam langt mer akseptert.

- Vårt land er bygd på religionsfrihet. Vi står friere til å praktisere islam i USA enn i noe annet land i verden. Vi respekterer friheten alle har til å praktisere sin religion, svarte Pandith.

Vil læreHøyreleder Erna Solberg mener Norge har mye å lære fra amerikanerne (FOTO: SCANPIX).

FOTO: Aas, Erlend

Høyreleder Erna Solberg mener Norge har mye å lære fra USA for å hjelpe norske muslimske kvinner til å lykkes i storsamfunnet.

- Vi er ikke helt der ennå, vi er veldig opptatt av systemer og problemer, sier Solberg til Aftenposten.no.

Selv mener hun Norge kan ha mye å lære av hvordan amerikanerne har gjort islam og muslimer til en del av storsamfunnets mosaikk.

- Jeg mener det har vært en rask forverring av hvordan folk oppfatter islam og muslimer i Norge, sier Solberg.

- Flere og flere opplever at du ikke kan være norsk og muslim. Og det mener jeg at du kan være

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt