• Låveveien glødet for Sigrid

    Naboer til drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne fylte Låveveien på Østensjø med lys lørdag kveld.

    VIDEO: Aftenposten Video

Naboer fylte Sigrids hjemvei med lys

Fem uker etter at Sigrid forsvant, og nesten én uke etter at hun ble funnet død i et skogholt på Kolbotn, ble nabolaget til 16-åringen i går kveld fylt av lys og fakler.

Daglig har gatenavnet vært nevnt i nyhetssendinger og aviser.

Låveveien, som strekker seg fra Statoil-stasjonen ved Østensjø skole til Hellerud T-banestasjon ved Tveita, skulle være siste etappe for Sigrid på vei hjem fra filmkveld hos en venninne natt til 5. august.

Lørdag kveld ble den én kilometer lange strekningen lyssatt med fakler av flere hundre naboer.

Video

Lystenning for Sigrid

Naboer til drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne fylte Låveveien på Østensjø med lys lørdag kveld.

 

For initiativtager Kristin Bjerke (48), firebarnsmamma og selv oppvokst på Østensjø, er nærmiljøet blitt fremmedgjort de siste ukene. Stedene hun kjenner så godt, gatene barna følger på vei til og fra fotballtrening, er blitt sentrale navn i en drapssak.

Så for seg opplyst vei

- Da vi sto i skolegården etter de intense ukene og skulle takke hverandre for leteinnsatsen, kjente jeg at det var et behov der for ikke å sette punktum. Alle oss samlet, så nærmere hverandre, det var en god følelse, sier Bjerke.

Nesten umiddelbart så hun for seg Låveveien, varm og opplyst i høstkvelden.

- Dette er veien hun skulle gått, og det var på mange måter den lyseste og tryggeste veien i livet: veien hjem. Nå kan vi vise at det er nettopp sånn det bør være her.

Hun får støtte fra flere fremmøtte naboer.

- Vi vil ta denne veien og dette nabolaget tilbake. Vi ønsker at våre 16-åringer skal kunne gå alene klokken tolv om natten, sier Ida Kvalvaag (44), som tok del i markeringen sammen med familien.

Hentet datteren samme natt

- Oppslutningen om dette initiativet viser at det er mange foreldrehjerter der ute som føler sterkt med foreldrene til Sigrid, sier Morten Micalsen (45) fra Abildsø.

Video

Sigrid funnet drept: - Direkte utledet av taktisk etterforskning

Politiet bekrefter at det var Sigrid Giskegjerde Schjetne som ble funnet drept i Kolbotn mandag.

 

Sammen med datteren Hannah (13), sønnen Noah (5) og nabo Emma (6) har han tent lys noen hundre meter fra barnehagen hvor Sigrids sko, sokk og mobiltelefon ble funnet.

Under en time før Sigrid forsvant, natt til 5. august, hentet han datteren tenåringsdatteren på fest et par kilometer unna Låveveien. De brutale tilfeldighetene føles lammende. Han har vært med å lete. Nå er det tid for å svare, mener Micalsen.

 - Dette arrangementet er et sterkt signal om at det ikke er et slikt nærmiljø vi vil ha. Det er, og skal være, et godt og trygt sted å vokse opp, sier Micalsen, og legger en hånd på skulderen til datteren Hannah.

13-åringen Synes området er et fint sted å vokse opp. Samtidig synes hun det er rart at det er så nært - og at hun selv var i nærheten da Sigrid forsvant.

 - Det er fint å se at så mange bryr seg og deltar på lysmarkeringen. Jeg tror og håper at jeg vil fortsette å føle meg trygg her, sier Hannah.

Moren og søsteren til Sigrid Giskegjerde Schjetne deltok under markeringen.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Sigrid-saken

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet natt til søndag 5. august 2012 da hun ikke kom hjem til avtalt tid.

Store politistyrker og frivillige lette etter henne i store deler av Oslo og Akershus.

Mandag 3. september fant politiet Sigrid død i et skogholt på Sofiemyr i Oppegård kommune i Akershus, sørøst for Oslo.

Politiet har pågrepet to menn (37 og 64) som er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Flere bilder

Lys og fakler lyste opp langs Låveveien på Østensjø lørdag kveld. FOTO: Jan T. Espedal

Hannah og far Morten Micalsen dro sammen hjem fra festen hun hadde vært på rett før Sigrid forsvant. FOTO: Sofie Gran Aspunvik

Siste nytt