Per Fugelli til angrep på Frp under gudstjeneste

Professor Per Fugelli la ikke fingrene imellom da han gikk til angrep på Fr.p. i mandagens radiooverførte gudstjeneste i Vålerenga kirke. En av lytterne var en sjokkert Carl I. Hagen.

I en ti minutter lang appell til forsvar for velferdsstaten og fellesskapet, benyttet professoren i sosialmedisin sjansen til å hudflette Fremskrittspartiet, skriver nettutgaven til Vårt Land.

- Vi gir stemmene våre til et parti som har mobbing av innvandrerne som sitt varemerke. Systematisk gjennom 30 år har Fr.p. bygget fordommer og fiendebilder av innvandrerne, især av muslimene. Jeg hadde nær sagt: Herregud, hva er det som ulmer i den norske folkesjelen når en av tre gir dette partiet sin stemme? Hva er det som ulmer i den norske folkesjelen når de andre partiene feigt lar Frp få sette den onde dagsorden? sa Fuggeli fra prekestolen.

Frp-formann Carl I. Hagen hørte selv på radiogudstjenesten. Selv karakterisere han Fuggeli som «helt borte».

- Jeg er for ytringsfrihet. Vil Fugelli bruke den til å dumme seg ut, må han selv tåle belastningen, sier han til Vårt Land.

Heller ikke sogneprest Einar Gelius var spesielt begeistret for det krasse politiske utspillet under gudstjenesten.

- Jeg sensurerer ikke de jeg inviterer. Men jeg syntes Fugelli gikk langt i dag. Man skal vokte seg vel for å gå til angrep mot bestemte personer eller politiske partier, sier Gelius til NRK.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Flere bilder

Professor Per Fugelli la ikke fingrene imellom i kirken. FOTO: KARSTEN WIIG (Arkiv)