• Bilde av "lommemannen", tatt av et overvåkingskamera.

    FOTO: POLITIET/SCANPIX

Politiet nærmer seg "Lommemannen"

I fryseren på Rettsmedisinsk institutt lå biologisk materiale fra en overgrepssak i 1995. DNA-testen som ble gjennomført i fjor, viste at materialet kommer fra "Lommemannen".

Les også:
De oppdaget Lommemannen A-magasinet forteller i dag om beviset fra saken i 1995. Den gang var det ikke var mulig å analysere materialet, men rettsmedisinerne la det i fryseren. Med dagens teknologi var det mulig å lage en DNA-profil som viste at gjerningsmannen var den samme som har forgrepet seg på flere hundre barn mange steder i landet.

Voldtekt.

Mange av overgrepene er så grove at de er likestilt med voldtekt. 150 saker er nå ferdig etterforsket og klare til å legges frem i en rettssak - hvis og når en mistenkt blir tatt. Politiet er nå nærmere enn oppklaring enn noen gang tidligere. Etterforskerne mener nå at overgriperen kan ha startet den lange serien med overgrep i Bergen på 70-tallet. Under de tidlige sakene var fremgangsmåten annerledes enn i "Lommemann"-sakene. Da brukte gjerningsmannen en bandasje på det ene benet.

Uoppklarte saker.

Nå skal 30 uoppklarte saker fra Bergens-området etterforskes nærmere av et team som er satt sammen av etterforskere fra Follo og Kripos, som i flere år har arbeidet i den spesielle "Lommemann"-gruppen, og lokale politifolk. Mandag startet teamet arbeidet.- Vi opererer nå i Bergen, hvor Follo-teamet får bistand fra to etterforskere fra Hordaland. Det gjør vi for å finne ut mer om sammenhengen mellom bandasjemannen og lommemannen, sier politiadvokat Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt.

Skal sirkles inn.

Politiet vet ikke om "Lommemannen" befinner seg i bergensområdet, men mener at de er på vei til å sirkle ham inn.- Vi håper vi er nærmere en løsning denne gangen enn vi har vært tidligere, sier Kile Berg.
Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Her har han slått til

<IMAGE refid="671475" align="left" alttext="" version="h" ></IMAGE> Klikk på kartet for å se detaljene

Siste nytt