• William Gebre (6) er født og oppvokst her, men har ikke lovlig opphold fordi moren fikk avslag på asylsøknaden noen måneder etter at han og tvillingbroren Promice ble født. Den avtroppende regjeringen vil ikke gi asylbarna amnesti.

    FOTO: ILLUSTRASJONS STEIN J. BJØRGE

  • Den avtroppende regjeringen vil ikke gi asylbarna amnesti og råder den nye regjeringen til det samme.

Regjeringen ber Solberg droppe asylamnesti

- Negativt signal til omverdenen, sier statssekretær Pål Lønseth.

Erna Solbergs kommende regjering må droppe sentrumspartienes krav om amnesti til barn med asylavslag, mener den rødgrønne regjeringen.

- Da Erna Solberg var kommunalminister i 2004 fikk en stor gruppe barn, som da hadde bodd i landet i mer enn tre år, behandlet sakene sine på nytt. Men Solberg presiserte den gangen at spesialbehandlingen var et engangstilfelle. Dette bør hun nå huske på, sier statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet til Vårt Land.

Han sier det vil være et negativt signal til omverdenen dersom de borgerlige partiene blir enige om et kompromiss for de barna som har bodd lenge i Norge sammen med foreldre som nekter å reise ut.

- Vi skal lytte til råd, men det er ikke alltid man skal følge råd. Utover det har jeg ingenting å si, er det eneste Høyres innvandringspolitiske talsmann Michael Tetzschner ønsker å si om saken.

Asylpolitikk er både viktig og krevende for de fire partiene som forsøker å diskutere seg fram til en plattform å regjere sammen på. VG fortalte tirsdag at forhandlingsdelegasjonene snakker om amnesti til asylbarna som en mulig løsning.

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt