• Husene står kun 35-40 meter fra sjøen, derfor får ikke fotgjengere adgang til strandsonen.

    FOTO: SCANPIX

Røkke får stranden i fred

Huset står for nær sjøen, derfor kan ikke allmenheten ferdes fritt foran huset Kjell Inge Røkke nå bygger i Asker utenfor Oslo.

Ved Kjell Inge Røkkes strandperle på Konglungen i Asker vil fotgjengere ikke har adgang til strandsonen.

- Det avgjøres av hvor langt det er fra byggene til strandlinjen. I Røkkes tilfelle er det snakk om 35 til 40 meter. Det betyr at det ikke er tillatt å ferdes langs strandlinjen da det er til sjenanse for beboer, sier overingeniør Sverre Woll i Asker kommune til Budstikka.no.

Badebrygge ikke problemIfølge Budstikka skal Røkke ha importert et badebryggeanlegg som nå ikke lenger vil være til hinder for fotgjengere langs kyststripen.

- Den hindrer ikke fri ferdsel, ettersom det ikke er fri ferdsel gjennom hans eiendom. Da vi ga Røkke tillatelse til å legge nye svaberg på tomten, var det viktigste for oss at anlegget ikke ble større enn det var før. Det er viktig å bevare naturpreget i strandsonen, sier Woll til Budstikka.

Kjell Inge Røkke. FOTO: SCANPIX

FOTO: Falch, Knut

Ikke bare RøkkeDet skal ikke ha vært fri ferdsel på tomten før Røkke kjøpte den i 2005.

- Nei, også tidligere var byggene for nær strandlinjen til at det var fri ferdsel. I tillegg må det nevnes at flere andre eiendommer langs strandlinjen på Konglungen og Konglungen-øya ligger for nær strandlinjen til at det er fri ferdsel, påpeker Woll.

Ifølge Budstikka skal Røkke flytte inn i luksusvillaen i løpet av august.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt