• Folk er folk-magasinet er det en del romfolk som har begynt å selge de siste ukene.

    FOTO: Stein J Bjørge

Romfolk får ikke Nav-støtte ved å selge gateaviser

Arbeidsdepartementet avviser påstandene om at romfolk kan få støtte fra Nav dersom de blir selgere av gatemagasinet Folk er folk.

Ved å signere en ansettelseskontrakt som gatemagasinselger får de hjemløse rumenerne rett på velferdsgoder som fødselspenger, barnetrygd, kontantstøtte og sosialstønad, skrev VG lørdag morgen.

Video

Fortviler over rumener-leir

Rundt 200 rumenere slo mandag leir utenfor Sofienberg kirke i Oslo.

 

Gatemagasinet Folk er Folk har engasjert seg for å hjelpe de rundt 200 rumenerne som de siste dagene har bodd i Sofienbergparken i Oslo, og hittil har de ansatt nærmere 60 romfolk som selgere rundt omkring i landet. De fleste av dem ansettes i faste stillinger, og flere selgere skal det bli.

Nå aviser Arbeidsdepartementet påstandene, melder NRK.

– Registreringsbeviset som gis ved et ansettelsesforhold, gir ingen rettigheter utover det at det bekrefter at vedkommende har rett til opphold i landet. Det er veldig alvorlig at det nå skapes et inntrykk av at de som kommer til Norge, får rettigheter til trygd og sosialhjelp uten å ha noen reelle arbeidsforhold bak seg, sier statssekretær Gina Lund i Arbeidsdepartementet

Gatemagasinet Folk er Folk har engasjert seg for å hjelpe de rundt 200 rumenerne som de siste dagene har bodd i Sofienbergparken i Oslo, og hittil har de ansatt nærmere 60 romfolk som selgere rundt omkring i landet

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt