• Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde angrer ikke på kronikken han skrev i Aftenposten i går.

    FOTO: LINE MØLLER/VG

Sier han representerer flertallet

Han angrer intet og sier han representerer flertallet. Men Christian Tybring-Gjedde (Frp) avviser at han er rasist etter kronikken om at innvandring holder på å rive Norge i filler.

Les kronikken her: Drøm fra Disneyland

Les også: Forstår ikke utspill om innvandring

Kronikken som Aftenposten trykket torsdag, førte til krass kritikk blant annet fra fremtredende politikere i Fremskrittspartiets mulige samarbeidspartner Høyre. Stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen (H) slo for eksempel fast overfor NTB at kronikken ikke var egnet til å øke samarbeidslysten på borgerlig side.

I et intervju i VG som Tybring-Gjedde skal ha ønsket å trekke, men som avisen likevel trykker fredag, sier Oslo Frps leder blant annet:

– Kronikken jeg har skrevet, representerer synspunktene til det store flertall av den norske befolkning. Jeg er mainstream i Norge og sier det du hører på fest eller i selskaper, men som ingen vil ta en offentlige debatt om.

«Å rive Norge i filler»Blant påstandene i kronikken som mange har reagert på, er at innvandringen truer med «å rive Norge i filler» og at Arbeiderpartiet har dolket den norske kulturen i ryggen.

– Norsk kultur skvises fordi vi er i mindretall mange steder, til fortvilelse for mange, men tydeligvis til stor tilfredshet for Arbeiderpartiet, sier Tybring-Gjedde til avisen.

Tybring-Gjedde svarer ja på VGs spørsmål om det er for mange innvandrere i Oslo i dag, og han sier det har gått altfor fort, noe som har hemmet integreringen. Samtidig sier han at han opplever å bli fremstilt med et rasistisk tilsnitt og at det er «ganske irriterende og frustrerende og så langt fra sannheten som mulig».

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt