• Her raserer demonstrantene Karl Johan

  Demonstranter herjet Karl Johan torsdag kveld og opptøyene spredte seg til hele sentrum av byen.

  VIDEO:

 • Her angriper demonstrantene

  Demonstranter og politi barket sammen i Oslos gater torsdag kveld.

  VIDEO:

 • Brukte fyrverkeri og kastet brannbomber

  Anti-israelske demonstranter kastet molotovcocktail og politiet brukte tåregass.

  VIDEO:

 • FOTO: STIAN LYSBERG/SCANPIX

Skjøt raketter mot politiet

Politiet bruker gass mot demonstrantene.

SISTE: Et hundretall demonstranter er på vei mot den israelske ambassaden i Parkveien. Aftenposten.no erfarer at en politibetjent er kjørt til legevakten med skader.
10.000 mennesker går i fakkeltog for fred i Oslo i kveld. Webcam fra Youngstorget Motdemonstrantene under støttemarkeringen for Israel har spredt seg og skapt en svært uoversiktelig situasjon for politiet i Oslo i kveld. - Politiet har ikke kontroll, sier Aftenposten.nos reportere på Karl Johan. Et tiltalls Palestina-tilhengere kaster store gjenstander mot politibetjentene. Politiet brukte tåregass mot demonstrantene for å få fraktet deltagerne fra støttemarkeringen vekk fra Eidsvolls plass. Israelvennene ble sluset ut av politiet og inn i ventende busser. Motdemonstrantene rettet sin aggressivitet mot politiet, og avfyrte raketter og kastet snøballer og andre gjenstander. Politiet kjørte lastebiler med store gitterskjold oppover Karl Johans gate for å spre demonstrantene.
Nettprat: Spør Aftenpostens Harald Stanghelle om Gaza-krisen

Tente på flagg

Stemningen ble svært amper under Frp-leder Siv Jensens appell under støttemarkeringen for Israel på Eidsvolls plass i Oslo like etter klokken 17. Et stort, israelsk flagg ble påtent, og politiet har iført seg gassmasker og skjold og bruker tåregass mot demonstrantene. Snøballer, flasker og andre gjenstander ble kastet inn i mengden av israelvenner.

- Forsvarer Israel

- Israel forsvarer seg med ett mål for øye, å hindre våpenforsyninger til Hamas, en terrororganisasjon som Norge, som et av få land i verden, ikke har satt på listen over verdens terrororganisasjoner, sa Jensen i sin appell. - Jeg har selv opplevd terrorangrep i Israel. Er det noen som kan forestille seg hvordan det er å leve slik permanent? Jeg kunne dra hjem, de andre er igjen, og jeg tenker på dem hver dag. Artikkelen fortsetter under bildet.

FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX

- Selvsagt er det grusomt å se bilder av skadede og drepte mennesker. Jeg gråter innvendig når jeg ser det. Men det er rått når Hamas bruker kvinner og barn som skjold ved å plassere våpen og ammunisjon i skoler og sykehus, sa Jensen. - Jeg forsvarer Israels rett til å bestå som et fritt land.

200 i beredskap

Flere hundre israelvenner og et likt antall motdemonstranter har møtt opp foran Stortinget. Politiet har dannet jernring rundt israelvennene, og på utsiden av sperringene står motdemonstrantene. Politiet så seg nødt til å flytte motdemonstrantene og plassere flere biler mellom de to grupperingene, etter at det ble kastet en flaske inn i inngjerdingen. Det ropes slagord og vises bilder av lemlestede barnelik. Enkelte har begynt å kaste egg mot demonstrantene. Ifølge TV2 Nyhetskanalen har politiet over 200 betjenter i beredskap til demonstrasjonen, og det er ventet at de også vil bruke hester og hunder.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Flere bilder

FOTO: STIAN LYSBERG/SCANPIX

Et par hundre demonstranter har møtt opp på Eidsvolls plass i Oslo. FOTO: OLAV RØLI

Siste nytt